Image
Πέμπτη 09 Μαρτίου 2023 13:22 Γαστρονομία
 

Αυγά γεμιστά με κρέμα αβοκάντο

Υλικά

6 μεγάλα αυγά
2 φέτες μπέικον, σε κύβους
1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση
2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 6-8 λεπτά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Φέρτε τα σε βρασμό και μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό. Καλύψτε τα αυγά με ένα καπάκι και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε τα στην άκρη για 8-10 λεπτά.
Βήμα 3
Στραγγίστε καλά και αφήστε να κρυώσουν πριν ξεφλουδίσετε και κόψετε τα αυγά στη μέση κατά μήκος, κρατώντας τους κρόκους.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιήστε τους κρόκους και το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να γεμίσετε τα αυγά με την κρέμα αβοκάντο και γαρνίρετε με μπέικον, σχοινόπρασο και πιπέρι καγιέν, αν θέλετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 08.12.2025

Η ελληνική σαλάτα που ψηφίστηκε ως η καλύτερη του κόσμου – Και δεν είναι η χωριάτικη

Η διάκριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της ελληνικής κουζίνας, η οποία συνεχίζει να ξεχωρίζει μέσα από την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών της. Ο ντάκος κατάφερε να ξεπεράσ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 08.12.2025

Taste Atlas: Το ελληνικό πιάτο που «εκτόξευσε» την ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως

Τη νέα παγκόσμια κατάταξη για τις καλύτερες κουζίνες του 2025-26 δημοσίευσε το Taste Atlas, με την Ελλάδα να κατακτά τη 2η θέση παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 4,60 βαθμούς και επιβεβαιώνοντας τη σταθερή

Post
Γαστρονομία Σάββατο 06.12.2025

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Αλλαγές σημειώθηκαν φέτος στην κορυφή της λίστας «100 Best Cuisines in the World» του Taste Atlas, με την Ελλάδα να παραχωρεί την πρώτη θέση που κατείχε πέρσι. Στα βραβεία 24/25 η Ελληνική

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα

Post
Γαστρονομία Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί