Υλικά
1 φιλέτο σολομού 120 γρ.
1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα τσίλι
184 φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ α
Παρασκευή 02.06.2023
|
Υλικά
2 μέτρια κεφάλια μπρόκολο, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
1/4 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
1/2 φλ. τσαγιού καβουρδισμένους ηλιόσπορους
1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
Για το ντρέσινγκ:
Πέμπτη 01.06.2023
|
Υλικά
1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 μεσαίο λάχανο, σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο ή 2 μικρά ώριμα μάνγκο, ψιλοκομμένα
Τετάρτη 31.05.2023
|
Υλικά
420 γρ. μπρόκολο, σε μικρά κομμάτια
1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού γάλα
3 αυγά, χτυπημένα
2/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
3 κ. σ. ψιλοκομμ
Τρίτη 30.05.2023
|
Υλικά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο σε μπουκετάκια
10 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. τσαγιού γάλα ή απλό γιαούρτι
1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ. γλ. σκ
Δευτέρα 22.05.2023
|
Μάθε πώς να τονίσεις το ήδη εντυπωσιακό σου βλέμμα
Τα μπλε μάτια είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν περνάει απαρατήρητο σε κανέναν άνθρωπο. Είναι εντυπωσιακά και το μακιγιάζ μπορεί σίγουρα να τα αναδ
Δευτέρα 22.05.2023
|
Υλικά
1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 κ. σ. χυμό λεμονιού
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντε
Πέμπτη 11.05.2023
|
Υλικά
1/2 κ. γλ. σαφράν
3 κ. σ. βούτυρο
1 κ. γλ. σπόροι κύμινου
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μπασμάτι
3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού
Τρίτη 09.05.2023
|
Υλικά
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για πίτσα, συν περισσότερο για το ζύμωμα
1 1/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1/4 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
1/4 κ. γλ. σκόρδο σε κόκκους
1/4 κ. γλ. στιγμιαία ξηρή μαγ
Παρασκευή 05.05.2023
|
Υλικά
450 γρ. φακές, πλυμένες
900 ml ζωμό λαχανικών
2 κ. σ. σκόνη κάρυ
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτιά (400 ml το καθένα) γάλα καρύδας
1/2 κ. γλ. αλάτι
Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
Εκτέλ
Πέμπτη 04.05.2023
|
Υλικά
1 πακέτο νιόκι πατάτας
1/2 φλ. τσαγιού πέστο
200 γρ. ντοματίνια
1 φλ. τσαγιού κύβους φρέσκιας μοτσαρέλας σε μέγεθος μπουκιάς
1 κ. σ. ελαιόλαδο
450 γρ. φασολάκια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένη πα
Τετάρτη 03.05.2023
|
Υλικά
230 γρ. μαύρη σοκολάτα
1 κ. σ. βούτυρο
2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
6 λοβοί κάρδαμο, σπασμένοι
4 μακριές λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
4 κ. σ. κακάο σ
Τρίτη 02.05.2023
|
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
3 πορτοκάλια
5 αυγά
210 γρ. γιαούρτι
3/4 του φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι: 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχα
Σάββατο 29.04.2023
|
Υλικά
1 μήλο σε φέτες
1 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
1 κ. σ. φυστικοβούτυρο
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Κανέλα κατά βούληση
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ρίξτε στο μπλέντερ το μήλο σε φέτες,
Παρασκευή 28.04.2023
|
Υλικά
2 ώριμες μπανάνες
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν 1 κ. σ.
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/4 φλ. τσαγιού κακάο, συν 1 κ. σ.
1/8 κ.
Πέμπτη 27.04.2023
|
Υλικά
1 μπαγκέτα, κομμένη στη μέση κατά μήκος
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και κομμένη στη μέση
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες
15- 20 φύλλα φρέσκου
Τετάρτη 26.04.2023
|
Στο αιώνιο ερώτημα εάν η μπύρα έχει καλύτερη γεύση όταν την πίνουμε από κουτάκι ή από μπουκάλι, προσπάθησαν να απαντήσουν επιστήμονες
Οι ερευνητές πέρασαν μήνες διατηρώντας κονσερβοποιημένα και εμφ
Τρίτη 25.04.2023
|
Υλικά
8 αυγά
8 σπαράγγια, κομμένα σε λεπτές φέτες
120 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. βούτυρο
2 κ. σ. γάλα χωρίς λιπαρά
1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο φρέσκο κατσικίσιο τυρί
Αλάτι και
Τρίτη 25.04.2023
|
Υλικά
2 φιλέτα φρέσκου σολομού, με την πέτσα
3 κ. σ. βούτυρο
1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια, κομμένα
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1 κ. σ. ψιλοκομμένο πράσινο
Δευτέρα 24.04.2023
|
Υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 λεμόνι
9 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
2 κονσέρβες σολομού, στραγγισμένες
1 αυγό
1/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
3/4 κ. γλ. αλά
Παρασκευή 21.04.2023
|
Υλικά
4 φέτες μπέικον
4 αυγά
4 κατεψυγμένες βάφλες ολικής άλεσης
2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
4 κ. σ. τριμμένο τυρί τσένταρ
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
Μαϊντανό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πέμπτη 20.04.2023
|
Υλικά
6 πολύ καλά βρασμένα μεγάλα αυγά
2 κ. σ. θρυμματισμένη φέτα
1 κ. σ. απλό γιαούρτι
1 κ. σ. μαγιονέζα
1 κ. σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
2 ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
1 πρέζα
Τρίτη 18.04.2023
|
Υλικά
1- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
1- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
5- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για
Πέμπτη 13.04.2023
|
Υλικά
240 γρ. καπνιστό σολομό
1/4 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
8 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, φρυγανισμένο
2 κ. σ. κάπαρη, ξεπλυμένη και ψιλοκομμένη
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 φλ. ταγιού α
Τρίτη 11.04.2023
|
Υλικά
2 μεγάλες αγκινάρες
120 γρ. γραβιέρα τυρί, σε κύβους
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
120 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πι
Παρασκευή 07.04.2023
|
Υλικά
3/4 φλ. τσαγιού ωμά κάσιους
2 φλ. τσαγιού βρώμη χωρίς γλουτένη
2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
1 κ. σ. ζάχαρη καρύδας
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.
Πέμπτη 06.04.2023
|
Υλικά
1 μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Λίγο
Τρίτη 04.04.2023
|
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες, κομμένες σε μενταγιόν
2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσα
Δευτέρα 03.04.2023
|
Υλικά
1/2 κιλό πατάτες
1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λε
Παρασκευή 31.03.2023
|
Υλικά
140 γρ. τόνο σε κονσέρβα, στραγγισμένο
1 μεγάλο αβοκάντο, σε κύβους
1 φλ. τσαγιού καρότο, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλ
Πέμπτη 30.03.2023
|
Υλικά
3 στήθη κοτόπουλου (περίπου 700 γρ.)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. σησαμέλαιο, μοιρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. σ. φρέσκο ψ
Τετάρτη 29.03.2023
|
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
1 κ. σ. λάδι
1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
2 κ. σ. πάστα miso
1 κ. σ. mirin
Φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
1 κ. γλ. μέλι
Σουσά
Τρίτη 28.03.2023
|
Υλικά
3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη μοτσαρέλα
1/4
Δευτέρα 27.03.2023
|
Υλικά
1 κιλό παϊδάκια
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ. γλ. πάπρικα
1/2 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη
1/4 κ. γλ.
Παρασκευή 24.03.2023
|
Υλικά
2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
220 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
1 πρέζα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο
Πέμπτη 23.03.2023
|
Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρο υγράλατο σε κομμάτια (24- 36 ώρες στο νερό)
1 κουτάκι μπύρα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
2 κ.σ. λάδι
Λίγα καρύδια
Αλάτι,
Τετάρτη 22.03.2023
|
|