Γαστρονομία
Ειδήσεις και δελτία τύπου (423)
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 02.06.2023

Σολομός με σάλτσα τσίλι

Υλικά 1 φιλέτο σολομού 120 γρ. 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα τσίλι 184 φλ. τσαγιού φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βήμα 2 Σε ένα μπολ α

Παρασκευή 02.06.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 01.06.2023

Σαλάτα μπρόκολο με γλυκό ντρέσινγκ λεμονιού

Υλικά 2 μέτρια κεφάλια μπρόκολο, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς 1/4 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους 1/2 φλ. τσαγιού καβουρδισμένους ηλιόσπορους 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι Για το ντρέσινγκ:

Πέμπτη 01.06.2023
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 31.05.2023

Καλοκαιρινή σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και μάνγκο

Υλικά 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1/2 μεσαίο λάχανο, σε λεπτές φέτες 1 μεγάλο ή 2 μικρά ώριμα μάνγκο, ψιλοκομμένα

Τετάρτη 31.05.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 30.05.2023

Σουφλέ μπρόκολου

Υλικά 420 γρ. μπρόκολο, σε μικρά κομμάτια 1/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. τσαγιού γάλα 3 αυγά, χτυπημένα 2/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 3 κ. σ. ψιλοκομμ

Τρίτη 30.05.2023
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 22.05.2023

Αλμυρά μάφινς με μπρόκολο, τυρί και αυγό

Υλικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο σε μπουκετάκια 10 μεγάλα αυγά 1/4 φλ. τσαγιού γάλα ή απλό γιαούρτι 1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού 1 κ. γλ. σκ

Δευτέρα 22.05.2023
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 22.05.2023

Αν έχεις μπλε μάτια αυτό είναι το κατάλληλο μακιγιάζ για εσένα!

Μάθε πώς να τονίσεις το ήδη εντυπωσιακό σου βλέμμα Τα μπλε μάτια είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν περνάει απαρατήρητο σε κανέναν άνθρωπο. Είναι εντυπωσιακά και το μακιγιάζ μπορεί σίγουρα να τα αναδ

Δευτέρα 22.05.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 11.05.2023

Κέικ λεμονιού με μύρτιλα

Υλικά 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 3 κ. σ. χυμό λεμονιού 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 1- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντε

Πέμπτη 11.05.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 09.05.2023

Ρύζι με σαφράν

Υλικά 1/2 κ. γλ. σαφράν 3 κ. σ. βούτυρο 1 κ. γλ. σπόροι κύμινου 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μπασμάτι 3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών 1 κ. γλ. αλάτι 1/2 φλ. τσαγιού

Τρίτη 09.05.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.05.2023

Ναπολιτάνικη ζύμη πίτσας

Υλικά 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για πίτσα, συν περισσότερο για το ζύμωμα 1 1/4 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. ζάχαρη 1/4 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα 1/4 κ. γλ. σκόρδο σε κόκκους 1/4 κ. γλ. στιγμιαία ξηρή μαγ

Παρασκευή 05.05.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 04.05.2023

Φακές με κάρυ και γάλα καρύδας

Υλικά 450 γρ. φακές, πλυμένες 900 ml ζωμό λαχανικών 2 κ. σ. σκόνη κάρυ 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 2 κουτιά (400 ml το καθένα) γάλα καρύδας 1/2 κ. γλ. αλάτι Ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια Εκτέλ

Πέμπτη 04.05.2023
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 03.05.2023

Νιόκι με σάλτσα πέστο και ντοματίνια

Υλικά 1 πακέτο νιόκι πατάτας 1/2 φλ. τσαγιού πέστο 200 γρ. ντοματίνια 1 φλ. τσαγιού κύβους φρέσκιας μοτσαρέλας σε μέγεθος μπουκιάς 1 κ. σ. ελαιόλαδο 450 γρ. φασολάκια Αλάτι Φρεσκοτριμμένη πα

Τετάρτη 03.05.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 02.05.2023

Τρούφες σοκολάτας με κάρδαμο και πορτοκάλι

Υλικά 230 γρ. μαύρη σοκολάτα 1 κ. σ. βούτυρο 2/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 6 λοβοί κάρδαμο, σπασμένοι 4 μακριές λωρίδες φλούδας πορτοκαλιού 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη 1 πρέζα αλάτι 4 κ. σ. κακάο σ

Τρίτη 02.05.2023
Post
Γαστρονομία Σάββατο 29.04.2023

Ζουμερή πορτοκαλόπιτα

Υλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας 3 πορτοκάλια 5 αυγά 210 γρ. γιαούρτι 3/4 του φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ Για το σιρόπι: 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχα

Σάββατο 29.04.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 28.04.2023

Smoothie με μήλο και φυστικοβούτυρο

Υλικά 1 μήλο σε φέτες 1 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 1 κ. σ. φυστικοβούτυρο Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο Κανέλα κατά βούληση Εκτέλεση Βήμα 1 Ρίξτε στο μπλέντερ το μήλο σε φέτες,

Παρασκευή 28.04.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 27.04.2023

Μπράουνις μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Υλικά 2 ώριμες μπανάνες 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν 1 κ. σ. 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι 1/4 φλ. τσαγιού κακάο, συν 1 κ. σ. 1/8 κ.

Πέμπτη 27.04.2023
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 26.04.2023

Σάντουιτς καπρέζε

Υλικά 1 μπαγκέτα, κομμένη στη μέση κατά μήκος 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και κομμένη στη μέση 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες 15- 20 φύλλα φρέσκου

Τετάρτη 26.04.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 25.04.2023

Μπύρα: Πιο νόστιμη σε μπουκάλι ή κουτάκι; – Έρευνα δίνει απάντηση στο ερώτημα

Στο αιώνιο ερώτημα εάν η μπύρα έχει καλύτερη γεύση όταν την πίνουμε από κουτάκι ή από μπουκάλι, προσπάθησαν να απαντήσουν επιστήμονες Οι ερευνητές πέρασαν μήνες διατηρώντας κονσερβοποιημένα και εμφ

Τρίτη 25.04.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 25.04.2023

Αυγά σκραμπλ με καπνιστό σολομό, σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί

Υλικά 8 αυγά 8 σπαράγγια, κομμένα σε λεπτές φέτες 120 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο 1 κ. σ. βούτυρο 2 κ. σ. γάλα χωρίς λιπαρά 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο φρέσκο κατσικίσιο τυρί Αλάτι και

Τρίτη 25.04.2023
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 24.04.2023

Ψητός σολομός με σπαράγγια σε σάλτσα βουτύρου

Υλικά 2 φιλέτα φρέσκου σολομού, με την πέτσα 3 κ. σ. βούτυρο 1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια, κομμένα 1/4 κ. γλ. αλάτι 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι 1/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 1 κ. σ. ψιλοκομμένο πράσινο

Δευτέρα 24.04.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 21.04.2023

Κροκέτες σολομού στο τηγάνι

Υλικά 2 μεγάλα κρεμμύδια 1 κόκκινη πιπεριά 1 λεμόνι 9 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο 2 κονσέρβες σολομού, στραγγισμένες 1 αυγό 1/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη 3/4 κ. γλ. αλά

Παρασκευή 21.04.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 20.04.2023

Αλμυρή βάφλα με αυγό και μπέικον

Υλικά 4 φέτες μπέικον 4 αυγά 4 κατεψυγμένες βάφλες ολικής άλεσης 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου 4 κ. σ. τριμμένο τυρί τσένταρ Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση Μαϊντανό (προαιρετικά) Εκτέλεση

Πέμπτη 20.04.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 18.04.2023

Γεμιστά αυγά

Υλικά 6 πολύ καλά βρασμένα μεγάλα αυγά 2 κ. σ. θρυμματισμένη φέτα 1 κ. σ. απλό γιαούρτι 1 κ. σ. μαγιονέζα 1 κ. σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα 2 ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες 1 πρέζα

Τρίτη 18.04.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 13.04.2023

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά 1- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο 1- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού 3 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 5- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για

Πέμπτη 13.04.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 11.04.2023

Σάντουιτς με καπνιστό σολομό

Υλικά 240 γρ. καπνιστό σολομό 1/4 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα 8 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, φρυγανισμένο 2 κ. σ. κάπαρη, ξεπλυμένη και ψιλοκομμένη 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες 2 φλ. ταγιού α

Τρίτη 11.04.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 07.04.2023

Αγκινάρες γεμιστές με τυριά

Υλικά 2 μεγάλες αγκινάρες 120 γρ. γραβιέρα τυρί, σε κύβους 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 120 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. πι

Παρασκευή 07.04.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 06.04.2023

Pancakes βρώμης με κανέλα χωρίς γλουτένη

Υλικά 3/4 φλ. τσαγιού ωμά κάσιους 2 φλ. τσαγιού βρώμη χωρίς γλουτένη 2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο 1 κ. σ. ζάχαρη καρύδας 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1 κ. γλ. κανέλα 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό 2 κ.

Πέμπτη 06.04.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 04.04.2023

Ψητή μπρουσκέτα με ντοματίνια

Υλικά 1 μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο Λίγο

Τρίτη 04.04.2023
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 03.04.2023

Χοιρινά μενταγιόν με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου με μανιτάρια

Υλικά 4 χοιρινές μπριζόλες, κομμένες σε μενταγιόν 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1/2 φλ. τσα

Δευτέρα 03.04.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 31.03.2023

Εύκολα pancakes πατάτας

Υλικά 1/2 κιλό πατάτες 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λε

Παρασκευή 31.03.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 30.03.2023

Τορτίγια με τόνο και αβοκάντο

Υλικά 140 γρ. τόνο σε κονσέρβα, στραγγισμένο 1 μεγάλο αβοκάντο, σε κύβους 1 φλ. τσαγιού καρότο, ψιλοκομμένο 2 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/4 φλ

Πέμπτη 30.03.2023
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 29.03.2023

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο

Υλικά 3 στήθη κοτόπουλου (περίπου 700 γρ.) 2 κ. σ. ελαιόλαδο 2 κ. σ. σησαμέλαιο, μοιρασμένο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 καρότα, σε κύβους 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κ. σ. φρέσκο ψ

Τετάρτη 29.03.2023
Post
Γαστρονομία Τρίτη 28.03.2023

Σολομός με σάλτσα τεργιάκι

Υλικά 4 φιλέτα σολομού 1 κ. σ. λάδι 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας 2 κ. σ. πάστα miso 1 κ. σ. mirin Φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη 1 κ. γλ. μέλι Σουσά

Τρίτη 28.03.2023
Post
Γαστρονομία Δευτέρα 27.03.2023

Μπουκιές πίτσας με βάση από κολοκυθάκι

Υλικά 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες 1 κ. σ. ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα μαρινάρα 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη μοτσαρέλα 1/4

Δευτέρα 27.03.2023
Post
Γαστρονομία Παρασκευή 24.03.2023

Παϊδάκια ψητά στο φούρνο

Υλικά 1 κιλό παϊδάκια 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη 2 κ. γλ. αλάτι 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1/2 κ. γλ. πάπρικα 1/2 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη 1/4 κ. γλ.

Παρασκευή 24.03.2023
Post
Γαστρονομία Πέμπτη 23.03.2023

Αυγά στο φούρνο με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 220 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο

Πέμπτη 23.03.2023
Post
Γαστρονομία Τετάρτη 22.03.2023

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Υλικά 1 φιλέτο μπακαλιάρο υγράλατο σε κομμάτια (24- 36 ώρες στο νερό) 1 κουτάκι μπύρα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 σκελίδες σκόρδο 2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 2 κ.σ. λάδι Λίγα καρύδια Αλάτι,

Τετάρτη 22.03.2023