Image
Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2024 10:23 Γαστρονομία
 

Μάφινς με γεύση μπανάνα και καρύδα

Υλικά

3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως
1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένη μπανάνα (από περίπου 3 μπανάνες)
1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας, λιωμένο
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλ. τσαγιού καρύδα, χωρίς ζάχαρη, τριμμένη
1 κ. σ. ζάχαρη (ακατέργαστη)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Εάν είναι απαραίτητο, λαδώστε και τις 12 θήκες της φόρμας για μάφιν με βούτυρο ή καλύψτε με χάρτινες θήκες για μάφιν.
Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι από την τριμμένη καρύδα.
Βήμα 3
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την πολτοποιημένη μπανάνα, το λάδι καρύδας, το μέλι, το αυγό και τη βανίλια.
Βήμα 4
Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα στεγνά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
Βήμα 5
Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες για μάφιν (1/4 φλιτζάνι μείγμα σε κάθε θήκη) και πασπαλίστε τις κορυφές των μάφιν με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού τριμμένη καρύδα. Πασπαλίστε τις κορυφές με την ακατέργαστη ζάχαρη.
Βήμα 6
Ψήστε για περίπου 17 έως 20 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
Βήμα 7
Μεταφέρετε τα μάφιν σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ