Image
Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 15:59 Γαστρονομία
 

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους:
 ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων
 Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων
 Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ)
 Σύνδεσμο Τυποποιητών Κρήτης (ΣΥΤΕΚ)
 Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου
 Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ)
 Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ
διοργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου
στις 29-30-31 Μαρτίου 2024.
Στόχοι του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρητικού επώνυμου εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου, η ενδυνάμωση της εικόνας του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του. Επικεφαλής της ομάδας δοκιμαστών θα είναι η καταξιωμένη εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας, χημικός και θεμελιώτρια της οργανοληπτικής αξιολόγησης στην Ελλάδα, κ. Χριστοπούλου Έφη.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου κάθε μορφής, συνεταιριστικές οργανώσεις, παραγωγοί ή ομάδες παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά Κρητικό επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με brand & LOT number, ελαιοκομικής περιόδου 2023-2024 σε ποσότητα τουλάχιστον 500 κιλών, σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
• Τυποποιημένο ελαιόλαδο συμβατικής καλλιέργειας
• Τυποποιημένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού)
• Τυποποιημένο ελαιόλαδο με πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού από τον Agrocert)
Οι αιτήσεις για την συμμετοχή συνεχίζονται στο https://www.cretanooc.org/registration/ μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 21.03.2025

Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Από την Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.)!

Post
Γαστρονομία Τρίτη 25.02.2025

13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market. Την προσεχή Παρασκευή 28/2/2025 λ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 24.02.2025

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα - Οι λιχουδιές της Σαρακοστής

Η Καθαρά Δευτέρα είναι από τις πιο αγαπημένες ημέρες για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων και όχι μόνο, σημαίνει επίσης την αρχή της νηστείας της Σαρακοστής. Την τιμητική τους έχουν στο τραπέζι, ό

Post
Γαστρονομία Κυριακή 05.01.2025

Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρίγανης και του ριγανελαίου

Η λέξη ρίγανη προέρχεται ετυμολογικά από τις λέξεις όρος και γάνος που σημαίνει «χαρά του βουνού» και συμβόλιζε από τα αρχαία χρόνια την ευτυχία και την ειρήνη. Η δραστικότητα της στον ανθ

Post
Γαστρονομία Σάββατο 04.01.2025

Ελαιόλαδο: Ειδικοί αποκαλύπτουν που πρέπει να το αποθηκεύουμε – Το μοιραίο λάθος που κάνουμε και χαλάει πιο γρήγορα

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά στην κουζίνα σχεδόν όλων των χωρών της Ευρώπης, αλλά φαίνεται ότι το αποθηκεύουμε με λανθασμένο τρόπο εδώ και χρόνια. Πολλοί το φυλάσσουν κοντά στην εστί

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 26.12.2024

Τα μελομακάρονα το κορυφαίο χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ευρώπης – Ποιο έδεσμα έκανε την έκπληξη

Ανάμεσα στα πιο νόστιμα γλυκά των Χριστουγέννων βρίσκονται τα μελομακάρονα, ενώ την «έκπληξη» έκανε η… καρυδόπιτα, σύμφωνα με το Taste Atlas. Μάλιστα, τα μελομακάρονα μαζί με τον μπ