Image
Παρασκευή 05 Απριλίου 2024 12:05 Γαστρονομία
 

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου.
Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει την προσεχή Δευτέρα 8 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί/ μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη, μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://aitiseis.ebeh.gr/pagkritio-athina-2024
Εναλλακτικά, μπορούν να απευθυνθούν στο Επιμελητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκουν, ως εξής:
Επιμελητήριο Ηρακλείου: τηλ: 2810247039,47, e-mail: forum@ebeh.gr
κα Στέλλα Λαζανάκη & κα Ελίνα Κρασονικολάκη,
Επιμελητήριο Χανίων: τηλ: 28210 52329, e-mail: epimel@chania-cci.gr και zervoudaki@chaniacci.gr κα Βασιλική Ζερβουδάκη,
Επιμελητήριο Ρεθύμνης: τηλ: 28310 57330, e-mail: info@eber.gr κ. Θεόδωρος Τσαούλης,
Επιμελητήριο Λασιθίου: τηλ: 28410 22231 εσωτ 1 & 6, e-mail: mdagalaki@epimlas.gr και manager@epimlas.gr κα Ειρήνη Γκερεδάκη & κα Μαρία Δαγαλάκη.

Το Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα φέρνει στο ίδιο τραπέζι παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη με ξενοδόχους και εκπροσώπους Δικτυών Διανομής, super market, delicatessen και εστιατορίων από όλη την Ελλάδα, σε προγραμματισμένα ραντεβού, για την προώθηση της Κρητικής διατροφής στην ελληνική αγορά.

Το 3o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ στην Αθήνα διοργανώνεται από τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) καθώς και την έμπρακτη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων. Σημαντικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι Aegean Airlines και οι Μινωικές Γραμμές, παρέχοντας εκπτώσεις για τη μετακίνηση των παραγωγών από και προς την Κρήτη.

Στόχος των διοργανωτών είναι η προώθηση σε νέες αγορές των εξαιρετικών φρέσκων και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη, η ανάδειξη της εξαιρετικής τους ποιότητας και η διασύνδεση της Κρητικής διατροφής με την ευζωία, την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Είναι χαρακτηριστικό οτι, μετά το 1ο Παγκρήτιο Forum στην Αθήνα, το 41% των παραγωγών και το 47% των αγοραστών δήλωσαν οτι προχώρησαν σε επιχειρηματικές συνεργασίες, γεγονός που αποδεικνύει οτι η μοναδική αυτή πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα, είναι απόλυτα επιτυχημένη και εξαιρετικά χρήσιμη. Να σημειωθεί οτι τα παραπάνω ποσοστά αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά τη δεύτερη διοργάνωση, καθώς το 53% των συμμετεχόντων παραγωγών και το 80% των αγοραστών δήλωσαν οτι έκλεισαν σημαντικές συμφωνίες.

Το 3ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM-ΑΘΗΝΑ θα περιλαμβάνει προκαθορισμένες ΔΩΡΕΑΝ ημίωρες συναντήσεις (Β2Β) για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα ξενοδοχεία της χώρας και στην ευρύτερη ελληνική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής. Στο πρόγραμμα του FORUM θα ενταχθούν και παράλληλες δράσεις, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει τα κρητικά προϊόντα.

Η συμμετοχή στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός είναι ΔΩΡΕΑΝ για τους παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της Κρήτης, αλλά και τους εκπροσώπους Ξενοδοχείων και Δικτύων Διανομής, super market, delicatessen και εστιατορίων από όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια των Επιμελητηρίων της Κρήτης να ανοίξουν νέους δρόμους για την προώθηση των κρητικών προϊόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπεύθυνη οργάνωσης του 3ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ FORUM-ΑΘΗΝΑ κα Λένα Στεφανουδάκη τηλ: 2810 247034, stefanoudaki@ebeh.gr Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20