Image
Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 12:08 Γαστρονομία
 

Συνεχίζονται οι αιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης

Συνεχίζονται οι αιτήσεις της πρόσκλησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία», που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ».
Το πρόγραμμα αναδεικνύει τον Κρητικό διατροφικό πολιτισμό, απευθύνεται σε όλους όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας και συγκεκριμένα σε σεφ, μάγειρες και ζαχαροπλάστες.
Όσοι παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα δώσουν εξετάσεις και θα ακολουθήσει Πιστοποίηση αποκτηθέντων προσόντων/δεξιοτήτων που θα διενεργήσει Φορέας Πιστοποίησης Προσώπων (Φ.Π.Π).
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και ανάρτησης των απαιτούμενων δικαιολογητικών έχει ξεκινήσει στις 30-01-2024 και θα διαρκέσει μέχρι να καλυφθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων και το 50% αυτών για τη δημιουργία λίστας επιλαχόντων, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 06.12.2025

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Αλλαγές σημειώθηκαν φέτος στην κορυφή της λίστας «100 Best Cuisines in the World» του Taste Atlas, με την Ελλάδα να παραχωρεί την πρώτη θέση που κατείχε πέρσι. Στα βραβεία 24/25 η Ελληνική

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα

Post
Γαστρονομία Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 22.08.2025

Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Taste Kilkis"

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της ευλογημένης Κιλκισιώτικης γης και του μόχθου των ανθρώπων της αλλά και της γαστρονομίας, ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και αναπόσπα

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 18.07.2025

Κάτι ψήνεται στο Κιλκίς και μυρίζει υπέροχα! Έρχεται το πιο νόστιμο Φεστιβάλ

Το Κιλκίς ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Taste Kilkis”, μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στις τοπικές, αυθεντικές γεύσεις και την τοπική οικονομία και υπό