Image
Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 09:57 Γαστρονομία
 

Πέννες με πέστο και γαρίδες

Υλικά

400 γρ. πέννες
500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
200 γρ. πέστο βασιλικού
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτοντας τις γαρίδες και τον αρακά στο νερό κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 λεπτών μαγειρέματος.
Βήμα 2
Σουρώστε το μείγμα ζυμαρικών, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό σε ένα μικρό μπολ. Επιστρέψτε το μείγμα ζυμαρικών στην κατσαρόλα.
Βήμα 3
Προσθέστε πέστο, αλάτι και πιπέρι στο μείγμα ζυμαρικών και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Ρίξτε από το νερό που κρατήσατε στην κατσαρόλα, 1/4 φλιτζανιού τη φορά, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το μείγμα ζυμαρικών σε μία πιατέλα και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Βήμα 6
Σερβίρετε αμέσως.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 14.05.2025

Βράβευση μαθητών στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό «Κρήτη, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο, η τελετή βράβευσης των μαθητικών έργων που διακρίθηκαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό με τίτλο «Κρήτη – Ευρωπα

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 21.03.2025

Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Από την Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.)!

Post
Γαστρονομία Τρίτη 25.02.2025

13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market. Την προσεχή Παρασκευή 28/2/2025 λ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 24.02.2025

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα - Οι λιχουδιές της Σαρακοστής

Η Καθαρά Δευτέρα είναι από τις πιο αγαπημένες ημέρες για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων και όχι μόνο, σημαίνει επίσης την αρχή της νηστείας της Σαρακοστής. Την τιμητική τους έχουν στο τραπέζι, ό

Post
Γαστρονομία Κυριακή 05.01.2025

Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρίγανης και του ριγανελαίου

Η λέξη ρίγανη προέρχεται ετυμολογικά από τις λέξεις όρος και γάνος που σημαίνει «χαρά του βουνού» και συμβόλιζε από τα αρχαία χρόνια την ευτυχία και την ειρήνη. Η δραστικότητα της στον ανθ

Post
Γαστρονομία Σάββατο 04.01.2025

Ελαιόλαδο: Ειδικοί αποκαλύπτουν που πρέπει να το αποθηκεύουμε – Το μοιραίο λάθος που κάνουμε και χαλάει πιο γρήγορα

Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο βασικά υλικά στην κουζίνα σχεδόν όλων των χωρών της Ευρώπης, αλλά φαίνεται ότι το αποθηκεύουμε με λανθασμένο τρόπο εδώ και χρόνια. Πολλοί το φυλάσσουν κοντά στην εστί