Image
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 10:15 Γαστρονομία
 

Αλμυρό cheesecake

Υλικά

150 γρ. παξιμάδια
45 γρ. αμύγδαλα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μια πρέζα ρίγανη
Για την κρέμα:
200 γρ. τυρί κρέμα με σκόρδο και μυρωδικά
200 γρ. γιαούρτι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπήστε τα παξιμάδια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σκόνη και ανακατέψτε με το βαλσάμικο ξύδι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε ξανά και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Στρώστε τη σκόνη από τα παξιμάδια σε ένα τσέρκι ομοιόμορφα. Από πάνω απλώστε το μείγμα τυριών και γαρνίρετε με τα ντοματίνια.
Βήμα 4
Ραντίστε με το ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη και τοποθετήστε στο ψυγείο.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ