Image
Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 10:07 Γαστρονομία
 

Κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα

Υλικά

1 κιλό μπούτια κοτόπουλου
250 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 γρ. καρότα, κομμένα ρε ροδέλες
500 γρ. πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
6 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
40 γρ. μέλι
1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
Μια χούφτα θυμάρι
Μια χούφτα δεντρολίβανο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα μπούτια κοτόπουλου (με την επιδερμίδα προς τα κάτω. Σοτάρετε για 10-15 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά, μέχρι τα κομμάτια κοτόπουλου να πάρουν χρώμα παντού.
Βήμα 2
Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, σοτάρετε και μόλις αρωματιστούν προσθέστε τα καρότα και τις πατάτες.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε το ξύσμα του λεμονιού και στύψτε το χυμό του. Προσθέστε το μέλι και θρυμματίστε μέσα τον κύβο ζωμού. Ρίξτε 500 ml βραστό νερό και ανακατέψτε για να λιώσει το μέλι. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.
Βήμα 4
Προσθέστε τα κλωνάρια των μυρωδικών με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, καλύψτε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια. Μαγειρέψτε περίπου για 1-1,5 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 14.06.2025

Κορυφαίες λύσεις επίπλωσης και εξοπλισμού για τον κλάδο Ho.Re.Ca στα εκθετήρια Pakketo της Μεταμόρφωσης

Η φιλοξενία και η εστίαση βρίσκονται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ανοίξει στα δημοφιλή νησιά, οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν περίπου 41. 000. 000 επισκέπτες

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 14.05.2025

Βράβευση μαθητών στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό «Κρήτη, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο, η τελετή βράβευσης των μαθητικών έργων που διακρίθηκαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό με τίτλο «Κρήτη – Ευρωπα

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 21.03.2025

Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Από την Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.)!

Post
Γαστρονομία Τρίτη 25.02.2025

13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market. Την προσεχή Παρασκευή 28/2/2025 λ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 24.02.2025

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα - Οι λιχουδιές της Σαρακοστής

Η Καθαρά Δευτέρα είναι από τις πιο αγαπημένες ημέρες για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων και όχι μόνο, σημαίνει επίσης την αρχή της νηστείας της Σαρακοστής. Την τιμητική τους έχουν στο τραπέζι, ό

Post
Γαστρονομία Κυριακή 05.01.2025

Οι ευεργετικές ιδιότητες της ρίγανης και του ριγανελαίου

Η λέξη ρίγανη προέρχεται ετυμολογικά από τις λέξεις όρος και γάνος που σημαίνει «χαρά του βουνού» και συμβόλιζε από τα αρχαία χρόνια την ευτυχία και την ειρήνη. Η δραστικότητα της στον ανθ