Image
Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 10:28 Γαστρονομία
 

Ψαρονέφρι με σάλτσα κρέμας μανιταριών

Υλικά

1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο σε ροδέλες
1 κ. γλ. αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
6 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
500 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. μουστάρδα
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
2 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σκουπίστε το κρέας με χαρτί κουζίνας, κόψτε σε ροδέλες και αλατοπιπερώστε παντού.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει, προσθέστε το κρέας σε δόσεις. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, γυρίστε από την άλλη και συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά. Συνεχίστε το μαγείρεμα με αυτόν τον τρόπο, γυρίζοντας το χοιρινό κρέας, συνολικά 15 λεπτά.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε τα κομμάτια με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας.
Βήμα 4
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο στο τηγάνι. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε το κρασί και το θυμάρι και αφήστε το να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 5
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή, περίπου 4 λεπτά ακόμα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 6
Επιστρέψτε το χοιρινό κρέας στο τηγάνι, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα για να καλυφθεί. Στύψτε από πάνω φρέσκο χυμό λεμονιού και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο. Μοιράστε τα σε 4 πιάτα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ