Image
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 13:51 Γαστρονομία
 

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας

Υλικά

500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους περίπου 3 εκ.
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
50- 100ml πλήρες γάλα
2 κ. σ. ντοματοπολτό
2 κ. σ. μασκαρπόνε
350 γρ. ζυμαρικά
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σε χαμηλή- μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι για 10- 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει όταν τη τρυπάτε με ένα μαχαίρι. Σουρώστε και ρίξτε την στο μπλέντερ (ή χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός).
Βήμα 3
Προσθέστε 50 ml γάλα και τα κρεμμύδια και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα τελείως λείο μείγμα, προσθέτοντας σταδιακά περισσότερο γάλα μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά πηχτό (μπορεί να μην χρειαστείτε όλο το γάλα). Ρίξτε το σε ένα μεγάλο τηγάνι με τον πολτό ντομάτας και το μασκαρπόνε και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα, κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα κολοκύθας, την παρμεζάνα και 50-100 ml από το νερό που κρατήσατε. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με επιπλέον παρμεζάνα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ