Image
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 11:25 Γαστρονομία
 

Μαρμελάδα ροδάκινο με τζίντζερ

Υλικά

1 κιλό ροδάκινα
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε ένα μεγάλο μπολ μέχρι τη μέση με κρύο νερό και πάγο.
Βήμα 2
Όταν το νερό βράσει, προσθέστε τα ροδάκινα και αφήστε τα να βράσουν για 45 λεπτά. Αφαιρέστε τα ροδάκινα και αμέσως τα σοκάρετε στο παγωμένο νερό. Όταν κρυώσουν αρκετά για να τα χειριστείτε (αυτό θα πάρει μόνο ένα λεπτό) απομακρύνετε από το κρύο νερό και αφαιρέστε τη φλούδα. Αφαιρέστε τα κουκούτσια και ψιλοκόψτε τα ροδάκινα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα ροδάκινα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ανακατέψτε τα με το χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ροδάκινα να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τους χυμούς τους, για περίπου 13 έως 15 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ, αν το χρησιμοποιήσετε, και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και φέρτε το μείγμα σε βρασμό. Βράστε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η μαρμελάδα να γίνει πηχτή, για 30 λεπτά- 1 ώρα ανάλογα με τα ροδάκινα.
Βήμα 6
Αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε βάζα και αφήστε τη να κρυώσει εντελώς πριν τη σερβίρετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Τρίτη 05.07.2022

Μους λευκής σοκολάτας

Υλικά 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένη 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά Εκτέλεση Βήμα 1 Σε μια

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 04.07.2022

Νιόκι με τραγανό μπέικον και πέστο από σπανάκι

Υλικά 15 γρ. φρέσκο βασιλικό 30 γρ. baby σπανάκι 1 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο 140 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια 500 γρ. νιόκι πατάτας 1 μεγάλη πρέζα θαλασσιν

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 01.07.2022

Παγωμένο γλύκισμα παγωτού

Υλικά 8 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο καρπούζι 1-1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού 2 φακελάκια ζελατίνης χωρίς γεύση 1/2 φλ. τσαγιού κρύο νερό 2 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα Εκτέλεση

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 30.06.2022

Ριγκατόνι Alfredo με σπανάκι

Υλικά 2 κουταλιές της σούπας λάδι 2 στήθη κοτόπουλου, σε λεπτές φέτες 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 6 λωρίδες μπέικον, ψημένο, ψιλοκομμένο 140 γρ. σπανάκι 2 κ. γλ. αλάτι 2 κ. γλ. πιπέρι 2 φ

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 29.06.2022

Ομελέτα με σολομό και τυρί κρέμα

Υλικά 1/4 φλ. τσαγιού καπνιστό σολομό 4 μέτρια αυγά 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα 1 χούφτα φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο Λίγο γάλα Λίγο βούτυρο Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση Εκτέλεση Βή

Post
Γαστρονομία Τρίτη 28.06.2022

Τάρτα με κρέμα ανανά

Υλικά 400 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα 220 γρ. ψιλοκομμένο ανανά 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού 220 γρ. κατεψυγμένη σαντιγί, αποψυγμένη 1 έτοιμη ζύμη τάρτας Προαιρετικά: ψιλοκομμένα καβουρ