Image
Τρίτη 30 Ιουλίου 2024 11:15 Γαστρονομία
 

10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην Πολυθέα Πεδιάδας

H γευστική παράδοση της Κρήτης, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού μας, αποτελεί το σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας.
Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυθέας, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, του Τοπικού Συμβουλίου και της Ενορίας Πολυθέας σας προσκαλούν στο 10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην Πολυθέα Πεδιάδας.

Η Εκδήλωση

Με ελεύθερη είσοδο, τα μέλη και οι φίλοι των συλλόγων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά:
Παραδοσιακά μαγειρέματα, που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.
Το παραδοσιακό καφενείο στην Πεδιάδα.
Την τέχνη της πανεροπλεκτικής, μια από τις πιο παλιές τέχνες των Κρητικών.
Την τέχνη της κεραμικής, μια από τις αρχαιότερες τέχνες στην Κρήτη.
Μουσικά ακούσματα και παραδοσιακούς χορούς.

Παράδοση είναι όσα παραδίνουμε στις επόμενες γενιές και κυρίως στα παιδιά, τα οποία μέσα από τα ήθη και τα έθιμα ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τον πολιτισμό και τις ρίζες τους. Γι’ αυτό, μια χαρούμενη «Παιδική Γωνίτσα» θα περιμένει τους μικρούς μας επισκέπτες, όπου με την καθοδήγηση γιαγιάδων, θα φτιάξουν παραδοσιακές συνταγές.
Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας ευχαριστεί θερμά όλους τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους. Επίσης εκφράζει την εκτίμηση του Συλλόγου σε όλους αυτούς που στέκονται δίπλα του, αρωγοί στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας να γιορτάσουμε όλοι μαζί το 10ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, τη μεγαλύτερη γιορτή γαστρονομίας της Κρήτης.
Χίλια καλώς να σμίξουμε», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα

Post
Γαστρονομία Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 22.08.2025

Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας "Taste Kilkis"

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της ευλογημένης Κιλκισιώτικης γης και του μόχθου των ανθρώπων της αλλά και της γαστρονομίας, ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και αναπόσπα

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 18.07.2025

Κάτι ψήνεται στο Κιλκίς και μυρίζει υπέροχα! Έρχεται το πιο νόστιμο Φεστιβάλ

Το Κιλκίς ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Taste Kilkis”, μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στις τοπικές, αυθεντικές γεύσεις και την τοπική οικονομία και υπό

Post
Γαστρονομία Σάββατο 14.06.2025

Κορυφαίες λύσεις επίπλωσης και εξοπλισμού για τον κλάδο Ho.Re.Ca στα εκθετήρια Pakketo της Μεταμόρφωσης

Η φιλοξενία και η εστίαση βρίσκονται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ανοίξει στα δημοφιλή νησιά, οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν περίπου 41. 000. 000 επισκέπτες