Image
Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 16:45 Οικονομία
 

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Επέλαση με πολλά νέα μοντέλα θα κάνουν τα επόμενα χρόνια οι Κινέζοι κατασκευαστές

 Έχοντας μελετήσει την ευρωπαϊκή αγορά για αρκετά χρόνια και καταφέρνοντας να αποκτήσουν την ανάλογη τεχνογνωσία όλο το προηγούμενο διάστημα στην παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι Κινέζοι κατασκευαστές αποφάσισαν να αδράξουν την ευκαιρία προκειμένου να προωθήσουν τα νέα τους ηλεκτρικά μοντέλα.

Αντέχοντας στον σκληρό ανταγωνισμό με το πλεονέκτημα της τιμής, οι κινεζικές μάρκες σχεδιάζουν τώρα να «πλημμυρίσουν» την Γηραιά ήπειρο με αρκετά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.
Περίπου το 20% όλων των ηλεκτρικών οχημάτων που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2023 ήταν κινέζικα. Αυτή η αναλογία αναμένεται να φτάσει το 25% φέτος.
Ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάζεται από Ευρωπαίους κατασκευαστές είναι αρκετά ακριβότερο σε σχέση με ένα αντίστοιχο κινεζικό αυτοκίνητο. Οι πρωτοπόρες κινεζικές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των BYD, Chery και Great Wall Motor (GWM), σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν περίπου 20 αυτοκίνητα τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Reuters.

Αναλύοντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών στην ευρωπαϊκή αγορά, οι κινεζικές μάρκες έχουν εντείνει τις προσπάθειες μάρκετινγκ, έχουν επεκτείνει τα δίκτυα αντιπροσωπειών και βελτίωσαν τις υπηρεσίες μετά την πώληση για να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους.

Άλλωστε, η BYD πούλησε 15.644 EVs στην Ευρώπη το 2023, έχοντας λανσάρει έξι μοντέλα και παραδίδοντάς τα σε 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Η GWM στοχεύει να λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ η Chery σχεδιάζει να κυκλοφορήσει οκτώ μοντέλα SUV τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτές οι τρεις μάρκες σχεδιάζουν μπουν στην ευρωπαϊκή αγορά δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Η κυριαρχία της Κίνας στην αλυσίδα εφοδιασμού EV, από ορυκτά έως μπαταρίες, δίνει στις κινεζικές μάρκες ένα τεράστιο πλεονέκτημα στη μεγιστοποίηση των κερδών στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η BYD κερδίζει 11 φορές περισσότερα στην Ευρώπη από την Κίνα. Η αύξηση των δασμών σίγουρα θα ανακόψει την επεκτατική πολιτική των Κινέζων, όμως σίγουρα εάν οι τελευταίοι θελήσουν μπορούν να είναι εξακολουθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί ως προς την τιμή.

Με καλύτερες υπηρεσίες ανταλλακτικών, επισκευής και συνεργείου και με αυξημένη αξία μεταπώλησης χάρη στην τεχνολογία μπαταριών και τα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, οι Κινέζοι κατασκευαστές EV φαίνεται ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις θέτοντας στόχους που έχουν να κάνουν με αύξηση των πωλήσεών τους.

Δεiτε επiσης...

Post
Οικονομία Σάββατο 22.06.2024

Εβδομάδα πληρωμών για 4.186.372 δικαιούχους του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ

Συνολικά 2.319.647.462 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.186.372 δικαιούχους, από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

Post
Οικονομία Παρασκευή 21.06.2024

Η πρώτη Ενεργειακή Κοιλάδα της Ευρώπης δημιουργείται στη Κρήτη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Στην Κρήτη φιλοξενήθηκαν από 17 έως 19 Ιουνίου, εταίροι του ευρωπαϊκού έργου HORIZON “CRETE VALLEY” με στόχο τη δημιουργία ενός “Ζωντανού Εργαστηρίου” μιας Κοιλάδας Ανανεώσιμων

Post
Οικονομία Παρασκευή 21.06.2024

Παράταση, έως 31 Οκτωβρίου 2024, για την αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

Την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας για την αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών επισημαίνει με επιστολή που απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)

Post
Οικονομία Πέμπτη 20.06.2024

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συζητά με την γενιά Ζ

Η Γενιά Ζ, η γενιά που διαμορφώθηκε μέσα από τον αυτοματισμό, την ψηφιακή επανάσταση και τον διαδικτυακό πολιτισμό, είναι έτοιμη να κατακτήσει την πρωταγωνιστική θέση σε κάθε τομέα της ζωής μας. Από τ

Post
Οικονομία Πέμπτη 20.06.2024

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

H ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 (Αγίου Πν

Post
Οικονομία Σάββατο 15.06.2024

Συντάξεις: Νωρίτερα οι ημερομηνίες πληρωμής για τον Ιούλιο - Η απόφαση για τα αναδρομικά

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες την Δευτέρα 24 Ιουνίου, ανήμερα της αργίας του Αγίου Πνεύματος και το γεγονός αυτό φέρνει ανατροπή με τις συντάξεις Ιουλίου. Οι συνταξιούχοι βλέπουν πάντα τα λεφτά στους