Image
Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 20:14 Άρθρα
 

Οι μπαμπάδες κάνουν τη διαφορά στη ζωή των παιδιών

Αν είσαι μπαμπάς και διαβάζεις το άρθρο μας, στο τέλος πες στο παιδί σου πόσο το αγαπάς, πόσο σημαντικό είναι για εσένα και κάν' του μια ΜΕΓΑΛΗ αγκαλιά.

Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι μπαμπάδες θέλουν να έχουν ενεργό ρόλο στην ζωή των παιδιών τους. Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι ο δεσμός μαμάς - παιδιού, είναι περισσότερο σημαντικός, όμως αυτό δεν ισχύει. Έρευνα έδειξε ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ της φροντίδας του πατέρα και της ευημερίας του βρέφους.

Τι συμβαίνει όταν οι μπαμπάδες εμπλέκονται στην ανατροφή των παιδιών και είναι πιο ενεργοί;
Τα παιδιά των ενεργών μπαμπάδων είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερους βαθμούς, επιτυχία στο μέλλον και ψυχική ανθεκτικότητα.

Οι έφηβοι που έχουν στη ζωή τους τον μπαμπά τους και εισπράττουν την ζεστασιά και τη φροντίδα, την αποδοχή και την αγάπη που έχουν ανάγκη, μαθαίνουν να αγαπούν τον εαυτό τους.

Τα νήπια που έχουν στη ζωή τους ενεργούς μπαμπάδες έχουν υψηλότερο IQ από την ηλικία των τριών ετών. Σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε σύγκριση με τις μαμάδες, οι μπαμπάδες ρωτούν τα νήπια περισσότερες ερωτήσεις «τι;», «πού», κάτι που απαιτεί από τα παιδιά να αλληλοεπιδρούν περισσότερο.

Δεν περνάει από το μυαλό σας τι αποκάλυψαν έρευνες για τους μπαμπάδες!

Τέλος, τα παιδιά των εμπλεκόμενων μπαμπάδων τείνουν να λατρεύουν περισσότερο το σχολείο, από εκείνα που δεν έχουν έναν ενεργό πατέρα στη ζωή τους.

Η υποστήριξη του πατέρα ακαδημαϊκά, ενισχύει και τονώνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών, κάνοντάς τα να θέλουν να πετύχουν τον στόχο τους.

Γιατί να εμπλακείς;
Υπάρχουν τρεις απλοί λόγοι: είναι καλό για τα παιδιά σου, είναι καλό για σένα και είναι καλό για τη σχέση σου με την σύζυγό σου.

Για το παιδί σου: Όπως αναφέραμε και παραπάνω, πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι μπαμπάδες ασχολούνται ενεργά με τα παιδιά τους, εκείνα νιώθουν πιο ασφαλή, σίγουρα, ανεξάρτητα και ενδιαφέρονται περισσότερο να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους σε σύγκριση με εκείνα τα παιδιά που στερούνται ποιοτικού χρόνου με τον πατέρα τους τον πρώτο χρόνο.

Για εσένα: Αν ασχολείσαι με τα παιδιά σου θα σου κάνει καλό με πολλούς τρόπους. Θα μάθεις να νιώθεις, να εκφράζεσαι και να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου (θετικά και αρνητικά) με τρόπο που δεν έκανες πιο πριν.

Για τη σύντροφό σου: Όταν η σύζυγός σου είναι χαρούμενη, θα είσαι και εσύ χαρούμενος, κάτι που ωφελεί τη σχέση σας.

Γι' αυτό, αφιέρωσε χρόνο - βρες χρόνο - για να ασχοληθείς με τα μικρά σου. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις στη ζωή τους, και στην ευημερία ολόκληρης της οικογένειάς σου.

Δεiτε επiσης...

Post
Άρθρα Τρίτη 25.06.2024

Κινεζικοί φόροι στα κονιάκ και τα αρμανιάκ από τον Αύγουστο;

Άσχημη περίοδο διάγει το εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι έρευνες αντιντάμπινγκ διαδέχονται η μία την άλλη και οι κίνδυνοι αντιποίνων θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα από το καλοκαί

Post
Άρθρα Σάββατο 01.06.2024

Γιατί μας προκαλεί άγχος η ακαταστασία

Πολλοί θα έχετε νιώσει ένα περίεργο στρες και έναν εκνευρισμό όταν μπαίνετε σε ένα ακατάστατο σπίτι γεμάτο με πεταμένα πράγματα από δω και από εκεί. Γιατί όμως νιώθουμε αυτό το άγχος με την ακαταστασί

Post
Άρθρα Δευτέρα 27.05.2024

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν χωρίζουμε

Λίγο πολλοί όλοι μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε βιώσει την απόρριψη. Ο πόνος της συναισθηματικής απογοήτευσης και του χωρισμού συχνά μπορεί να είναι δυσβάσταχτος. Να σε αποσυντονίσει και να

Post
Άρθρα Σάββατο 25.05.2024

Οκτώ περίεργα πράγματα που δεν ξέρατε για τον καφέ

Το πρωινό ξύπνημα για την πλειονότητα των ανθρώπων συχνά συνοδεύεται από την απόλαυση ενός φλιτζανιού καφέ, με πολλούς να καταναλώνουν δύο έως τρεις καθημερινά. Εδώ θα βρείτε οκτώ ενδιαφέρουσες πληρο

Post
Άρθρα Σάββατο 25.05.2024

Αυτό είναι το φυτό που φέρνει γρουσουζιά και κακοτυχία

Αρκετοί άνθρωποι που αγαπάνε τα φυτά, φροντίζουν να έχουν πολλά στον προσωπικό τους χώρο και από διάφορα είδη. Παρ’ όλα αυτά, δεν μας δίνουν όλα τα φυτά θετική ενέργεια και γι’ αυτό πρέπε

Post
Άρθρα Σάββατο 18.05.2024

Γιατί συμβαίνει; Ερωτικά όνειρα με απαγορευμένα πρόσωπα – Ανατριχιαστικό

Ψυχίατροι ανά τους αιώνες έχουν κάνει μελέτες σε βάθος γύρω από αυτό το ζήτημα. Πως γίνεται να βλέπουμε ερωτικά όνειρα με ντροπιαστικό περιεχόμενο που κανείς λογικός νους δε θα σκεφτόταν. Γονείς, παι