Image
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 10:08 Γαστρονομία
 

Συνταγή για υγιεινό carrot cake

Υλικά

½ μπανάνα
2 αυγά
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
120γρ. Μέλι
60ml. γάλα
200γρ. βρώμη αλεσμένη
½ κ.γ. μπέικιν σόδα
1/2κ.γ. αλάτι
2κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
200γρ. τριμμένο καρότο
μερικά καρύδια προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ θα προσθέσεις την μπανάνα την οποία θα λιώσεις πάρα πολύ καλά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια θα προσθέσεις τα αυγά, τη βανίλια, το μέλι και το γάλα και θα ανακατέψεις καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ θα προσθέσεις υπόλοιπα υλικά σου, εκτός από το καρότο, και θα τα αναμείξεις. Μόλις το κάνεις θα τα προσθέσεις σιγά – σιγά στο πρώτο μπολ ενώ παράλληλα ανακατεύεις. Ύστερα πρόσθεσε και το καρότο και ανακάτεψε μια τελευταία φορά. Βάλε το μείγμα σου σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ, ή σε ένα ταψάκι στο οποίο έχεις βάλει μια λαδόκολλα. Από πάνω αν θέλεις μπορείς να βάλεις τα καρύδια. Ψήσε το κέικ για 30 λεπτά στους 180 C.

Ενώ ψήνεται το κέικ μπορείς να φτιάξεις τη γαρνιτούρα την οποία θα φτιάξεις με 200γρ.γιαούρτι, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και 2κ.σ. μέλι. Πριν το βάλεις από πάνω από το κέικ άφησε το να κρυώσει καλά.

Ένα κομμάτι κέικ έχει 198 θερμίδες, 5.8γρ. πρωτεΐνης και 12γρ. ζάχαρης σε αντίθεση με ένα συσκευασμένο κέικ που έχει περίπου 260 θερμίδες, 2.6γρ. πρωτεΐνης και 23γρ. ζάχαρης!

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 18.07.2025

Κάτι ψήνεται στο Κιλκίς και μυρίζει υπέροχα! Έρχεται το πιο νόστιμο Φεστιβάλ

Το Κιλκίς ετοιμάζεται να υποδεχθεί για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Taste Kilkis”, μια ξεχωριστή γιορτή αφιερωμένη στις τοπικές, αυθεντικές γεύσεις και την τοπική οικονομία και υπό

Post
Γαστρονομία Σάββατο 14.06.2025

Κορυφαίες λύσεις επίπλωσης και εξοπλισμού για τον κλάδο Ho.Re.Ca στα εκθετήρια Pakketo της Μεταμόρφωσης

Η φιλοξενία και η εστίαση βρίσκονται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ανοίξει στα δημοφιλή νησιά, οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται να υποδεχτούν περίπου 41. 000. 000 επισκέπτες

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 14.05.2025

Βράβευση μαθητών στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό «Κρήτη, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στην αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο, η τελετή βράβευσης των μαθητικών έργων που διακρίθηκαν στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό με τίτλο «Κρήτη – Ευρωπα

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 21.03.2025

Η Κρητική κουζίνα στους χώρους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στη Βιέννη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Από την Δευτέρα 24 Μαρτίου και για μία εβδομάδα θα γεμίσουν από τις μυρωδιές της Κρητικής Κουζίνας οι χώροι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στην Βιέννη (Vienna International Center -V.IC.)!

Post
Γαστρονομία Τρίτη 25.02.2025

13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία για το 13ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market. Την προσεχή Παρασκευή 28/2/2025 λ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 24.02.2025

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα - Οι λιχουδιές της Σαρακοστής

Η Καθαρά Δευτέρα είναι από τις πιο αγαπημένες ημέρες για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων και όχι μόνο, σημαίνει επίσης την αρχή της νηστείας της Σαρακοστής. Την τιμητική τους έχουν στο τραπέζι, ό