Image
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 10:08 Γαστρονομία
 

Συνταγή για υγιεινό carrot cake

Υλικά

½ μπανάνα
2 αυγά
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
120γρ. Μέλι
60ml. γάλα
200γρ. βρώμη αλεσμένη
½ κ.γ. μπέικιν σόδα
1/2κ.γ. αλάτι
2κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
200γρ. τριμμένο καρότο
μερικά καρύδια προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ θα προσθέσεις την μπανάνα την οποία θα λιώσεις πάρα πολύ καλά με ένα πιρούνι και στη συνέχεια θα προσθέσεις τα αυγά, τη βανίλια, το μέλι και το γάλα και θα ανακατέψεις καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ θα προσθέσεις υπόλοιπα υλικά σου, εκτός από το καρότο, και θα τα αναμείξεις. Μόλις το κάνεις θα τα προσθέσεις σιγά – σιγά στο πρώτο μπολ ενώ παράλληλα ανακατεύεις. Ύστερα πρόσθεσε και το καρότο και ανακάτεψε μια τελευταία φορά. Βάλε το μείγμα σου σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ, ή σε ένα ταψάκι στο οποίο έχεις βάλει μια λαδόκολλα. Από πάνω αν θέλεις μπορείς να βάλεις τα καρύδια. Ψήσε το κέικ για 30 λεπτά στους 180 C.

Ενώ ψήνεται το κέικ μπορείς να φτιάξεις τη γαρνιτούρα την οποία θα φτιάξεις με 200γρ.γιαούρτι, ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και 2κ.σ. μέλι. Πριν το βάλεις από πάνω από το κέικ άφησε το να κρυώσει καλά.

Ένα κομμάτι κέικ έχει 198 θερμίδες, 5.8γρ. πρωτεΐνης και 12γρ. ζάχαρης σε αντίθεση με ένα συσκευασμένο κέικ που έχει περίπου 260 θερμίδες, 2.6γρ. πρωτεΐνης και 23γρ. ζάχαρης!

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ