Image
Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023 22:21 Άρθρα
 

Χριστούγεννα: Μπορούν τα λαμπάκια να προκαλέσουν προβλήματα στο σήμα του WiFi;

«Μπορεί να κάνει πιο αργό το WiFi, ναι, αν πιστεύετε όλα αυτά τα άρθρα αυτά τα λαμπάκια μπορεί να επηρεάσουν τη σύνδεση WiFi επειδή το ρούτερ χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες για να επικοινωνεί με διάφορες συσκευές και έτσι αυτά τα λαμπάκια μπορούν να κάνουν παρεμβολές, αλλά αυτό συμβαίνει και με άλλες συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων».

Το ερώτημα αποκτά μυθικές διαστάσεις και επανέρχεται κάθε χρόνο και μάλιστα όσο η τεχνολογία προχωράει με αυξανόμενη ένταση, καθώς πλέον ακόμα και τα λαμπάκια μπορεί να έχουν, εκτός των άλλων, και χειρισμό με WiFi.

«Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια δίνουν ένα μικρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αλλά αρκεί για να παρεμβάλει τα ραδιοκύματα του ρούτερ; Πολλοί επιστήμονες λένε όχι, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια δεν είναι πιθανό να προκαλέσουν μεγάλές παρεμβολές με το WiFi, αν και δεν είναι αδύνατο».

Τι πρέπει να προσέχουμε

Στον χαμό, οι ειδικοί θα προσπαθήσουν να δώσουν εξηγήσεις και στο διαδίκτυο θα ξεκινήσει μία μάχη που όμοιά της σπάνια υπάρχει.

«Αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό ως επαναλαμβανόμενος ηλεκτρικός παλμικός θόρυβος. Μπορεί να προκαλέσει πτώση του σήματος WiFi ή να το κάνει ασταθές, επηρεάζοντας την εμπειρία σας στο διαδίκτυο. Για να μειώσετε τον αντίκτυπό του θα πρέπει να κρατήσετε το ρούτερ σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα χριστουγεννιάτικα φώτα σας».

Το θέμα είναι σοβαρό θα πουν ειδικά οι λάτρεις ακόμα και της υπερβολής με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

«Δυστυχώς, ωστόσο, αυτά τα ωραία γυαλιστερά φανταχτερά πράγματα εκπέμπουν επίσης ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που μπορεί να είναι κακή για το WiFi σας. Μερικά φώτα μπορεί να μην έχουν μεγάλη επίδραση, αλλά όταν έχετε εκατοντάδες από αυτά γύρω από το σπίτι σας, τα αποτελέσματά τους μπορούν να ενισχυθούν, προκαλώντας πιθανώς παρεμβολές στο σήμα WiFi και, τελικά, διακοπή των συνδέσεων».

Ειδικοί θα πουν πως τα λαμπάκια μπορούν να ρίξουν την ταχύτητα του WiFi, κάτι που ευκολά θα διαπιστώσει και ο χρήστης μόνος του. Από την άλλη, αμερικανικό δίκτυο θα κάνει το απόλυτο τεστ σε σπίτι στο Τέξας με τα λαμπάκια τεχνολογίας pixel.

«Όσο για το WiFi του Μαρκ. Δεν επηρέασε τη σύνδεση, αυτό που την επηρεάζει είναι όταν τα 3 παιδιά μου και η σύζυγος είναι όλη στα I-Pads και τα I-Phones».

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να βγάζουμε τα λαμπάκια από την πρίζα όταν λείπουμε από το σπίτι ή πριν πέσουμε για ύπνο, όπως συστήνει και η πυροσβεστική.

Πηγή: megatv.com

Δεiτε επiσης...

Post
Άρθρα Τρίτη 16.04.2024

Δικαιοσύνη μπανανίας

Του Ναπολέων Λιναρδάτου Αν θέλεις να μετατρέψεις το σύνταγμα και τους νόμους σ’ ένα ευρετήριο γελοίων προφάσεων προς όφελος των κυβερνώντων, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις τα έργα και τις

Post
Άρθρα Δευτέρα 15.04.2024

Η γαλλική οινοποιία δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία του νόμου Egalim 4

Τώρα που αναγνωρίζεται ως εργαλείο για την αποτίμηση των τιμών του χύμα κρασιού, η εξέλιξη του νόμου Egalim, κινητοποιεί πλήρως τη διεπαγγελματική του Μπορντό και του Ροδανού με την υποστήριξη του CNI

Post
Άρθρα Δευτέρα 08.04.2024

Θερινό Σχολείο: Φυσικές, Βιολογικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές & Τεχνικά έργα

Οι φυσικές καταστροφές συμβαίνουν από την απαρχή της Γης. Ακόμη και η ίδια η Γη είναι αποτέλεσμα κάποιου βίαιου φυσικού καταστροφικού γεγονότος. Όμως, αν κοιτάξουμε στην σύγχρονη ιστορία, βασικοί παρά

Post
Άρθρα Παρασκευή 05.04.2024

Γρηγόριος Ε Πατριάρχης - Άγιος και Εθνομάρτυρας

Του Μυργιώτη Παναγιώτη (Μαθηματικός) Κατά την επανάσταση του 1821 σύμπας ο Ελληνικός Λαός ξεσηκώθηκε και πολέμησε για την του Χριστού πίστη και της πατρίδος την ελευθερία. Μεγάλη η συμμετοχή της Εκ

Post
Άρθρα Δευτέρα 01.04.2024

Η Κίνα αναστέλλει τους τιμωρητικούς δασμούς στα αυστραλιανά κρασιά

Από τις 29/3/2024, η Αυστραλία δεν θα υπόκειται πλέον σε τιμωρητικούς δασμούς στα κρασιά της στην κινεζική αγορά, οι οποίοι τα επιβάρυναν έως και 218% και ίσχυαν για περισσότερα από τρία χρόνια. &

Post
Άρθρα Πέμπτη 28.03.2024

Πώς να διαβάζεις τους άλλους παρατηρώντας μόνο τις κινήσεις τους

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να σου προσφέρει ένα μυστικό πλεονέκτημα. Να αποκρυπτογραφεί πολλά για το άτομο που έχεις απέναντι σου. Είναι ένας τρόπος για να μάθεις να «διαβάζεις» τους άλλο