Image
Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 13:42 Εργασία
 

Δημόσιο: 7.417 προσλήψεις στον «χριστουγεννιάτικο σάκο» του ΑΣΕΠ

Eμπλουτίζεται ο χριστουγεννιάτικος «σάκος» του ΑΣΕΠ, έπειτα από τις νέες προκηρύξεις που προστέθηκαν σε αυτόν, σύμφωνα με τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του proson.gr. Πιο συγκεκριμένα, το ΑΣΕΠ αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται οκτώ προκηρύξεις για την πλήρωση συνολικά 7.417 θέσεων στον Δημόσιο Τομέα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχή δίνει «μάχη με τον χρόνο» προκειμένου να βγάλει έγκαιρα και τις οκτώ αυτές προκηρύξεις, μερικές από τις οποίες αφορούν προγραμματισμό προσλήψεων παλαιότερων ετών. Πηγές του ΑΣΕΠ αναφέρουν στο proson.gr, πως όσες από τις προκηρύξεις αυτές δεν βγουν πριν τα Χριστούγεννα, θα πάρουν προτεραιότητα αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου.

Τρεις προκηρύξεις έτοιμες για το Τυπογραφείο
Το σίγουρο είναι πως τις επόμενες δύο εβδομάδες θα «φύγουν» για το Εθνικό οι δύο προκηρύξεις «μαμούθ» που αφορούν 4.276 θέσεις ΠΕ για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, καθώς και 775 θέσεις των κλάδων ΔΕ και ΥΕ για τα νοσοκομεία. 

Επιπλέον, έτοιμη για το Τυπογραφείο είναι και η προκήρυξη για την κάλυψη, συνολικά 160 μόνιμων θέσεων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ). 

Οι 160 θέσεις της προκήρυξης κατανέμονται ως εξής:

126 θέσεις των κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
34 θέσεις των κλάδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακόμα μία προκήρυξη «μαμούθ» για την Υγεία
Επιβεβαιώνεται, επίσης, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές του proson.gr, πως το ΑΣΕΠ έχει στα «σκαριά» ακόμα μία μεγάλη προκήρυξη για την Υγεία. Πιο συγκεκριμένα, μετά την προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ΔΕ και ΥΕ, η Αρχή θα εκδώσει ακόμα μία προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων στα νοσοκομεία, αποκλειστικά από πτυχιούχους. 

Η προκήρυξη αυτή θα περιλαμβάνει 816 θέσεις και συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν αποκλειστικά απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ). 

 
Οι προκηρύξεις «έκπληξη»
Εκτός όμως των προκηρύξεων που είναι έτοιμες για το Τυπογραφείο, το ΑΣΕΠ έβαλε στο «σάκο» και δύο προκηρύξεις έκπληξη, που μόλις χτες αποκάλυψε πρώτο το proson.gr:

Η πρώτη προκήρυξη αφορά 131 μόνιμες προσλήψεις, χωρίς γραπτό διαγωνισμό, σε 7 υπουργεία, δύο Ανεξάρτητες Αρχές και άλλους κρίσιμους φορείς του Δημοσίου. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)
Η δεύτερη προκήρυξη αφορά 32 προσλήψεις, επίσης χωρίς γραπτό διαγωνισμό, στην εταιρεία «Διαχειριστής ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε.», που υπάγεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Χαλκηδόνας.

Δημοτική Αστυνομία
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στον Χριστουγεννιάτικο «σάκο» του ΑΣΕΠ βρίσκεται και η μεγάλη προκήρυξη για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 1.213 θέσεων κατηγοριών στη Δημοτική Αστυνομία.

 
Η προκήρυξη αυτή δεν είναι σίγουρο ότι θα εκδοθεί εντός του Δεκεμβρίου, καθώς απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσουν αν προχωρήσουν οι απερχόμενοι δήμαρχοι σε νέες προσλήψεις, λίγο πριν από τη δύση της θητείας τους. Το θέμα αυτό, όπως έχει παρουσιάζει σε αναλυτικό ρεπορτάζ το proson.gr, έχει φέρει ανησυχία σε πολλούς υποψήφιους που βρίσκονται κοντά στο ηλικιακό όριο των 35 ετών.

Τράπεζα της Ελλάδος
Τέλος, στον «σάκο» προσλήψεων του ΑΣΕΠ βρίσκεται και η προκήρυξη για την πλήρωση, συνολικά 14 θέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αν και η συγκεκριμένη προκήρυξη έχει φτάσει στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής ήδη από τον Ιούλιο και οι θέσεις είναι λίγες, ακόμα δεν έχει υπάρξει πρόοδος για την έκδοση της.

Διαβάστε αναλυτικά στο proson

madata.gr

Δεiτε επiσης...

Post
Εργασία Δευτέρα 26.02.2024

Στο Ηράκλειο η 26η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 26η «Ημέρα Καριέρας» στο Ηράκλειο, το Σάββατο 9 Μαρτίου, στη Rotonda Private Hall (Σοφοκλή Βενιζέλου Μίνωος & Πελασγών, 71303, Ηρά

Post
Εργασία Πέμπτη 22.02.2024

Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη - Πάνω από 120 επιχειρήσεις με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 25η «Ημέρα Καριέρας», που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει μέχρι σήμερα διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι

Post
Εργασία Πέμπτη 22.02.2024

Νέος κατώτατος μισθός: Αυξήσεις από 3,5%-16,5% οι κοινωνικοί εταίροι – Στα 908 ευρώ η πρόταση της ΓΣΕΕ

Στόχος του υπουργείου είναι η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό να τεθεί σε ισχύ περίπου την ίδια περίοδο με το 2023, δηλαδή από 1η Απριλίου. Στο υπουργικό συμβούλιο της 22ας Μαρτίου η υπουργός Εργασίας

Post
Εργασία Πέμπτη 01.02.2024

Στη Θεσσαλονίκη η 25η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Η «Ημέρα Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) επιστρέφει για πέμπτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (Λεωφόρου Στρατού 3

Post
Εργασία Τετάρτη 31.01.2024

Ν.Μωυσάκης: Εργοδότες δεν έχουν ακόμα καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων-Τι λέει για τις τριετίες (vid)

Tι και αν τελειώνει ο Γενάρης. Τι και αν το Δώρο Χριστουγέννων είναι νομικά κατοχυρωμένο, σύμφωνα με καταγγελίες υπάρχουν ακόμη εργοδότες που δεν το έχουν καταβάλλει.Αυτό το πρόβλημα καταγράφεται και

Post
Εργασία Τετάρτη 24.01.2024

Έρευνα ΟΣΕΤΕΕ: 179 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2023 σε εργατικά δυστυχήματα-287 σοβαρά τραυματίες πανελλαδικά

Tρομάζουν τα στοιχεία των εργατικών δυστυχημάτων του έτους 2023, τα οποίαπαρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου από τον κ. Ανδρέα Στοϊμενίδη,Πρόεδρος ΟΣΕΤΕΕ και Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασ