Image
Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 21:01 Τεχνολογία
 

Netflix: Ζητά ειδικό τεχνητής νοημοσύνης με μισθό 815.000 ευρώ τον χρόνο - Αντιδράσεις από τους απεργούς στο Χόλιγουντ

Εν μέσω μεγάλων απεργιών στο Χόλιγουντ από σεναριογράφους και ηθοποιούς, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, φοβούνται μη χάσουν τις δουλειές τους, λόγω της ανεξέλεγκτης διάδοσης της τεχνητής νοημοσύνης, το Netflix προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των απεργών, εξαιτίας μιας ανάρτησης για θέση εργασίας.

Οι ηθοποιοί και συγγραφείς του Χόλιγουντ νευρίασαν με την πλατφόρμα streaming, μετά την ανάρτηση αγγελίας, όπου ζητούσε έναν ειδικό τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η νέα θέση θα ενταχθεί στην ομάδα Machine Learning Platform, η οποία κινεί τον αλγόριθμο του Netflix που βοηθά τους θεατές να επιλέγουν νέα προγράμματα για να παρακολουθήσουν.

Ο μισθός φτάνει έως και τα 815.000 ευρώ ετησίως, τροφοδοτώντας περαιτέρω οργή.

Τα συνδικάτα του Χόλιγουντ απεργούν για τις ανησυχίες σχετικά με το πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει τη βιομηχανία του θεάματος και τις αμοιβές. Η λίστα με τις θέσεις εργασίας, την οποία ανέφερε για πρώτη φορά το The Intercept την Τρίτη, είναι μία από τις πολλές που αναφέρονται στη σελίδα εργασίας του Netflix, η οποία ζητά υποψηφίους με εμπειρία στο machine learning και την τεχνητή νοημοσύνη.

Μια άλλη ανοιχτή αγγελία για έναν διευθυντή προϊόντων στην ομάδα Machine Learning Platform αναφέρει ότι ο μελλοντικός υπάλληλος θα «συλλέγει τις απόψεις των χρηστών για να κατανοεί τις ανάγκες τους», με σκοπό να βοηθάει στις επενδυτικές αποφάσεις. Η περιγραφή φαίνεται να υποδηλώνει ότι ο ρόλος θα περιλαμβάνει τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αξιολόγηση των αναγκών χρηματοδότησης σε διάφορα προγράμματα.

Αυτό αποτελεί βασική ανησυχία του σωματείου που εκπροσωπεί τους ηθοποιούς (SAG), το οποίο έχει μιλήσει για τους φόβους του ότι οι αλγόριθμοι έχουν υπερβολική δύναμη.

Η αντίδραση των απεργών

Η Fran Drescher της SAG δήλωσε ότι η μεμονωμένη επιτυχία κάθε κινηματογραφικού ή τηλεοπτικού προγράμματος είναι πλέον πολύ λιγότερο σημαντική από ό,τι όταν κυριαρχούσε η δημόσια τηλεόραση. «Οι αλγόριθμοι υπαγορεύουν πόσα επεισόδια και πόσες σεζόν πρέπει να έχει μια σειρά», υποστήριξε.

Η συντεχνία των σεναριογράφων, WGA, έχει προτείνει ένα σύστημα που θα ρυθμίζει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη συγγραφική διαδικασία και θα αποτρέπει τη χρήση της ως πηγαίο υλικό.

Η είδηση της αγγελίας εργασίας για την τεχνητή νοημοσύνη καταδικάστηκε από ορισμένους ηθοποιούς που απεργούν, οι οποίοι πρέπει να κερδίζουν 23.000 ευρώ προτού να μπορούν να λαμβάνουν παροχές ασφάλισης υγείας.

«Έτσι, τα 815 χιλ. ευρώ/έτος ανά εργαζόμενο στον στρατό της τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούσε να δώσει δικαίωμα σε πολλούς ηθοποιούς και τις οικογένειές τους για ασφάλιση υγείας», δήλωσε ο ηθοποιός Rob Delaney, σύμφωνα με το bbc.com.

madata.gr

Δεiτε επiσης...

Post
Τεχνολογία Σάββατο 11.05.2024

Προειδοποίηση για προβλήματα στη λειτουργία των δορυφόρων από την ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα που πλήττει τη Γη

H Starlink, θυγατρική της SpaceX του Έλον Μασκ, που ασχολείται με τους δορυφόρους, προειδοποίησε σήμερα, για το ενδεχόμενο «υποβάθμισης των υπηρεσιών της», καθώς η Γη βρίσκεται αντιμέτωπη

Post
Τεχνολογία Σάββατο 27.04.2024

Την Κυριακή 28 Απριλίου στο Ηράκλειο το Ρομπότ Σοφία

Το Ρομπότ Σοφία θα βρίσκεται την Κυριακή 28 Απριλίου στο Κλειστό Στάδιο Ν. Αλικαρνασσού (Ηράκλειο Αρένα 2 Αοράκια), στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής MRC GLOBAL OLYMPIAD (Minoan Robotsports Co

Post
Τεχνολογία Πέμπτη 25.04.2024

Ξεκινάει η Ρομποτική Ολυμπιάδα με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Αυτοδιοικητικών και Αναπτυξιακών Φορέων της Κρήτης (vid)

3.500 διαγωνιζόμενοι από 36 χώρες του κόσμου θα είναι στην Κρήτη και το Ηράκλειο από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2024 προκειμένου να διαγωνιστούν στο κλειστό Γυμναστήριο «Herakleion Arena –

Post
Τεχνολογία Πέμπτη 25.04.2024

Παρθενική πτήση ιπτάμενου αυτοκινήτου με επιβάτη τον διάσημο συνθέτη Ζαν Μισέλ Ζαρ

Τα τελευταία χρόνια κάνουν συνεχώς την εμφάνιση του διάφορα μοντέλα που σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν ως «ιπτάμενα αυτοκίνητα». Πρόκειται για οχήματα που μπορούν να κινούνται τόσο στο έδ

Post
Τεχνολογία Παρασκευή 19.04.2024

Στο σχεδιασμό δράσεων προώθησης της καινοτομίας στην τοπική αυτοδιοίκηση η Περιφέρεια Κρήτης (vid)

Πρότυπο στην δημιουργία και διεξαγωγή Μαραθωνίων Καινοτομίας (Hackathons) αποτελεί η Περιφέρεια Κρήτης σε πανελλήνιο επίπεδο. Για το λόγο αυτό θα παρουσιαστεί η τεχνογνωσία που έχουν τα στελέχη της, σ

Post
Τεχνολογία Παρασκευή 19.04.2024

Διαγωνισμός Καινοτομίας «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024»

Ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση του Διαγωνισμού Καινοτομίας «Hackathon for Health and Wellness Crete 2024», στις 20 και 21 Απριλίου 2024, παράλληλα στο Ηράκλειο και στην Αθήνα. Το Hackat