Image
Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 20:19 Υγεία
 

Περπάτημα: Με πόσα λεπτά την ημέρα καις θερμίδες και λίπος;

Η σωματική άσκηση είναι σημαντικό μέρος οποιουδήποτε προγράμματος για απώλεια βάρους και ενός πραγματικά υγιεινού τρόπου ζωής. Αλλά αν το γυμναστήριο και οι έντονες προπονήσεις δεν είναι σου ταιριάζουν, σού έχω υπέροχα υπέροχα νέα: Το περπάτημα μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες και λίπος.

Η απώλεια βάρους συνοψίζεται στις θερμίδες που καταναλώνεις και στις θερμίδες που καις. Συγκεκριμένα πρέπει να καις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις, με στόχο ένα θερμιδικό έλλειμμα. Κάθε είδους κίνηση που εκτελείς κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες. Δραστηριότητες υψηλότερης έντασης όπως το τρέξιμο, θα κάψουν περισσότερες θερμίδες, αλλά το περπάτημα εξακολουθεί να είναι ένας καλός τρόπος για να κάψεις λίπος, παρόλο που είναι μια άσκηση χαμηλής έντασης.

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική άσκηση γιατί σχεδόν ο καθένας μπορεί να το κάνει, ανά πάσα στιγμή, χωρίς εξοπλισμό. Είναι επίσης χαμηλής έντασης, επομένως δεν καταπονείς στις αρθρώσεις. Οι μεγάλοι περίπατοι μπορούν επίσης να γίνουν μέρος της self-care ρουτίνας σου. Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για εκείνους που μόλις ξεκινούν να γυμνάζονται.

Πόσο περπάτημα πρέπει να κάνεις για να χάσεις βάρος;
Η σύντομη απάντηση: Εξαρτάται. Αφενός εξαρτάται από τη φυσική σου κατάσταση. Επίσης άτομα που μπορεί να ζυγίζουν περισσότερο, θα ξοδεύουν περισσότερες θερμίδες, ανά λεπτό για την ίδια βόλτα.

Ένα περπάτημα 30 λεπτών την ημέρα, καίει περίπου 100 έως 200 θερμίδες.

Με την πάροδο του χρόνου, το περπάτημα μπορεί να επηρεάσει επίσης το μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας του σώματος (RMR). Πρακτικά μιλάμε για το ρυθμό που το σώμα σου καίει θερμίδες, ακόμα κι όταν δεν κάνεις τίποτα. Είναι ο συνολικός αριθμός θερμίδων που καίγονται από την αναπνοή, την κυκλοφορία του αίματος, τη διατήρηση των ζωτικών οργάνων και λειτουργιών του οργανισμού σε λειτουργία. Αυτό με τη σειρά του, μπορεί να αυξήσει τις συνολικές θερμίδες που καις μέσα στην ημέρα.

Για να υπολογίσεις, πόσο περπάτημα πρέπει να κάνεις για να χάσεις βάρος, πρέπει επίσης να ξέρεις επίσης και πόσες θερμίδες καταναλώνεις, για να μπορέσεις να υπολογίσεις πόσες θερμίδες πρέπει να κάψεις, για να έχεις το επιθυμητό θερμιδικό έλλειμμα.

Μπορείς να ξεκινήσεις με δύο περιπάτους 15 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ένα περπάτημα 30 λεπτών κάθε μέρα, που θα κάψει περίπου 100-200 θερμίδες.

Πόσο βάρος μπορείς να χάσεις σε ένα μήνα περπατώντας;
Με βάση τους παραπάνω υπολογισμούς, ένα άτομο μπορεί να κάψει έως και 5.600 θερμίδες το μήνα μόνο από το περπάτημα. Το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 0,72 kg. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός εξαρτάται από τους ατομικούς υπολογισμούς ενός ατόμου που λαμβάνουν υπόψη το βάρος, το επίπεδο προετοιμασίας και την ικανότητα προπόνησης. Θα πρέπει επίσης να ξέρεις ότι δεν θα δεις αποτελέσματα αμέσως. Αντίθετα, η καθιέρωση μιας σταθερής εβδομαδιαίας συνήθειας για περπάτημα θα συμβάλλει σίγουρα στην απώλεια βάρους με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: ladylike.gr

Δεiτε επiσης...

Post
Υγεία Τρίτη 20.02.2024

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες από γνωστά καλλυντικά

Στην ανάκληση παρτίδων δύο γνωστών καλλυντικών προχωρά ο ΕΟΦ και συγκεκριμένα μιας κρέμας αναδόμησης και μιας αντιγηραντικής κρέμας ημέρας της Glow Era. Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα ο ΕΟΦ ανακοίνωσε:

Post
Υγεία Τρίτη 20.02.2024

Δυσκοιλιότητα: Οι τροφές που λειτουργούν σαν φυσικό καθαρτικό

Πολλοί χρησιμοποιούν καθαρτικά για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας. Εάν προτιμάτε να μην πάρετε ένα καθαρτικό φάρμακο, μπορείτε να δοκιμάσετε να ενσωματώσετε φυσικά καθαρτικά στη διατ

Post
Υγεία Τρίτη 20.02.2024

Δήλωση του Δημήτρη Βρύσαλη για τα απογευματινά ιατρεία που ξεκινάνε από Μάρτιο

Για τα απογευματινά ιατρεία που ξεκινούν τον Μάρτιο μίλησε στο Press Office Online (poo.gr) o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ κ. Δημήτρης Βρύσαλης. Δείτε την Δήλωση του: youtu.be/jwBt

Post
Υγεία Τρίτη 20.02.2024

Δημοφιλή φαρμακα εξαφανίστηκαν από τα ράφια των φαρμακείων – Ελλείψεις σε αναλγητικά και παιδικές αντιβιώσεις

Συνεχείς είναι οι ελλείψεις φαρμάκων το τελευταίο διάστημα, με τη λίστα να ανανεώνεται διαρκώς. Πολλές είναι οι ελλείψεις φαρμάκων που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, με τους φαρμακοποιούς να

Post
Υγεία Δευτέρα 19.02.2024

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε τη διάθεση συμπληρώματος διατροφής με σπιρουλίνα

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε τους πολίτες ότι απαγόρευσε τη διάθεση συμπληρώματος διατροφής που περιέχει σπιρουλίνα. Πρόκειται για το VITAMIR SPIROULINA 500

Post
Υγεία Δευτέρα 19.02.2024

Υπ. Υγείας: Σε ένα μήνα ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία – Από 300 έως 2.000 ευρώ το κόστος

Η απόφαση για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων θα υπογράφει αμέσως, επισήμανε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας πριν από λίγο τα στοιχεία για την οργάνωση και λειτουργία απογ