Image
Τρίτη 07 Μαρτίου 2023 10:20 Εκδηλώσεις
 

Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο Δημοτικό Ιατρείο

Ο Δήμος Ηρακλείου – Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ Κρήτης)-Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου “EL GRECO”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει εκδηλώσεις την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.
• Τρίτη 7 Μαρτίου: 11.00 – 13.00, Επετειακή Συνεδρίαση Π.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης – Δ.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης, Δημαρχείο Ηρακλείου – ΛΟΤΖΙΑ, αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου.

• Τετάρτη 8 Μαρτίου: 10.00 – 14.00, Σταθμός Ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης πολιτών «Πρόληψη & αντιμετώπιση των διακρίσεων & της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών», Περιφέρεια Κρήτης-Πλατεία Ελευθερίας.
Συμμετέχουν: ΠΕΠΙΣ Κρήτης, ΔΕΠΙΣ Ηρακλείου, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου (ΚΕΘΙ), Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, Συνδέσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου, Χαμόγελο του Παιδιού και Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

• Τετάρτη 8 Μαρτίου: 10.00 – 14.00, Περιφέρεια Κρήτης-Πλατεία Ελευθερίας και
• Πέμπτη 9 Μαρτίου: 10.00 – 20.00, Δημαρχείο Ηρακλείου - Αίθριο Λότζια Διαδραστική έκθεση γλυπτών «@Ιamnotadoll_project» - «Δεν είμαι κούκλα. Δεν είμαι αντικείμενο», με τη συμμετοχή του κοινού, μαθητριών/μαθητών και φοιτητριών/φοιτητών. Η πρωτοβουλία της έκθεσης ανήκει στη γλύπτρια κ. Ιωάννα Παρασκευά, η οποία επιθυμεί να παρακινήσει τους πολίτες να εφαρμόσουν την ουσιαστική ισότητα των φύλων και τη μηδενική ανοχή τους σε κάθε μορφή έμφυλης διάκρισης, κακοποίησης και βίας στην καθημερινή τους ζωή.

Ο Δήμος Ηρακλείου, με αφορμή την «Ημέρα της γυναίκας» 8 Μαρτίου 2023, ενημερώνει ότι στο Δημοτικό Ιατρείο – 4η ΤΟΜΥ:
• σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, θα πραγματοποιούνται Δωρεάν TEST ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, σε γυναίκες από την Ουκρανία, που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου:
• όλες οι γυναίκες, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου και
• όλες οι φοιτήτριες, που σπουδάζουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και διαμένουν στο Δήμο Ηρακλείου έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Δωρεάν TEST ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου - 4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου (Διεύθυνση: Υακίνθου 9, Τάλως) κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (2810-319670 & 2810-373143).

Στο Δημοτικό Ιατρείο-4η ΤΟΜΥ, από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Δεκέμβριο του 2022, ο αριθμός ωφελούμενων σε παρεχόμενες μαιευτικές υπηρεσίες, ανέρχεται στις 4.935 γυναίκες.

Δεiτε επiσης...

Post
Εκδηλώσεις Τρίτη 03.10.2023

Ηράκλειο: Έναρξη του 5ου μπαζάρ βιβλίου από τις εκδόσεις της Ε.Κ.Ι.Μ. στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καλωσορίζει το φθινόπωρο με φιλαναγνωστικές προτάσεις και ανοίγει τις σελίδες του στο 5o παζάρι βιβλίου, από την Τρίτη 3 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Post
Εκδηλώσεις Δευτέρα 02.10.2023

Ξεκίνημα για την ξιφασκία στον Άγιο Νικόλαο και το Λασίθι

Ένα ακόμη ενδιαφέρον άθλημα έρχεται να προστεθεί στις επιλογές μικρών και μεγάλων, καθώς σήμερα στον Άγιο Νικόλαο και στο Λασίθι ξεκινάει τις προπονήσεις του ένα άθλημα άγνωστο μέχρι στιγμής στο νομό

Post
Εκδηλώσεις Δευτέρα 02.10.2023

Σητεία: Τελική εκδήλωση για το έργο «Υδάτινοι Δρόμοι και Ιστορίες στο Ε4 και στα Γεωπάρκα της Ανατολικής Μεσογείου – WaterWays»

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Σητείας οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες για το κλείσιμο του έργου «Υδάτινοι Δρόμοι και Ιστορίες στο Ε4 και στα Γεωπάρκα της Ανατολικής Μεσογε

Post
Εκδηλώσεις Δευτέρα 02.10.2023

Εκδήλωση αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

Εκδήλωση αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων – Απόψε στις 18:00 στα “Κανάρια” Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.

Post
Εκδηλώσεις Δευτέρα 02.10.2023

Επίσημη απονομή σήματος "Αναγνωρισμένο Μουσείο" στο Μουσείο Καζαντζάκη

Την Παρασκευή 29/9/2023 πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου από την Υπουργό Πολιτισμού, η επίσημη απονομή του σήματος «Αναγνωρισμένο Μουσείο» στο Μου

Post
Εκδηλώσεις Παρασκευή 29.09.2023

Ηράκλειο: Ημερίδα για την «Ημέρα Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης θα κηρύξει αύριο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας με θέμα «Παράγω Βιολογικά» στο