Image
Τρίτη 07 Μαρτίου 2023 10:20 Εκδηλώσεις
 

Εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο Δημοτικό Ιατρείο

Ο Δήμος Ηρακλείου – Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ Κρήτης)-Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου “EL GRECO”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει εκδηλώσεις την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023.
• Τρίτη 7 Μαρτίου: 11.00 – 13.00, Επετειακή Συνεδρίαση Π.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης – Δ.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης, Δημαρχείο Ηρακλείου – ΛΟΤΖΙΑ, αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου.

• Τετάρτη 8 Μαρτίου: 10.00 – 14.00, Σταθμός Ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης πολιτών «Πρόληψη & αντιμετώπιση των διακρίσεων & της βίας κατά γυναικών και κοριτσιών», Περιφέρεια Κρήτης-Πλατεία Ελευθερίας.
Συμμετέχουν: ΠΕΠΙΣ Κρήτης, ΔΕΠΙΣ Ηρακλείου, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου (ΚΕΘΙ), Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, Συνδέσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ν. Ηρακλείου, Χαμόγελο του Παιδιού και Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.

• Τετάρτη 8 Μαρτίου: 10.00 – 14.00, Περιφέρεια Κρήτης-Πλατεία Ελευθερίας και
• Πέμπτη 9 Μαρτίου: 10.00 – 20.00, Δημαρχείο Ηρακλείου - Αίθριο Λότζια Διαδραστική έκθεση γλυπτών «@Ιamnotadoll_project» - «Δεν είμαι κούκλα. Δεν είμαι αντικείμενο», με τη συμμετοχή του κοινού, μαθητριών/μαθητών και φοιτητριών/φοιτητών. Η πρωτοβουλία της έκθεσης ανήκει στη γλύπτρια κ. Ιωάννα Παρασκευά, η οποία επιθυμεί να παρακινήσει τους πολίτες να εφαρμόσουν την ουσιαστική ισότητα των φύλων και τη μηδενική ανοχή τους σε κάθε μορφή έμφυλης διάκρισης, κακοποίησης και βίας στην καθημερινή τους ζωή.

Ο Δήμος Ηρακλείου, με αφορμή την «Ημέρα της γυναίκας» 8 Μαρτίου 2023, ενημερώνει ότι στο Δημοτικό Ιατρείο – 4η ΤΟΜΥ:
• σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, θα πραγματοποιούνται Δωρεάν TEST ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, σε γυναίκες από την Ουκρανία, που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου:
• όλες οι γυναίκες, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου και
• όλες οι φοιτήτριες, που σπουδάζουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και διαμένουν στο Δήμο Ηρακλείου έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν Δωρεάν TEST ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, στο χώρο του Δημοτικού Ιατρείου - 4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου (Διεύθυνση: Υακίνθου 9, Τάλως) κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (2810-319670 & 2810-373143).

Στο Δημοτικό Ιατρείο-4η ΤΟΜΥ, από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Δεκέμβριο του 2022, ο αριθμός ωφελούμενων σε παρεχόμενες μαιευτικές υπηρεσίες, ανέρχεται στις 4.935 γυναίκες.

Δεiτε επiσης...

Post
Εκδηλώσεις Τετάρτη 17.07.2024

«Ο Καραγκιόζης γιατρός» στο Πάρκο Γεωργιάδη την Παρασκευή 19/7 από την 1η Δημοτική Κοινότητα και τη ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Μία βραδιά με τον Καραγκιόζη σε νέες περιπέτειες, για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει η 1η Δημοτική Κοινότητα με τη στήριξη της ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής στο Πάρκο Γεωργιάδη. Ο

Post
Εκδηλώσεις Τετάρτη 17.07.2024

Ενημερωτική Εκδήλωση στα Χανιά για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού της Σχεδιασμού, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρω

Post
Εκδηλώσεις Τρίτη 02.07.2024

Με επιτυχία και πλήθος κόσμου το 10ο event Women Do Business στο Ρέθυμνο (vid, pics)

Το 10ο event Women Do Business, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο το Σάββατο 29/6/2024 στο σπίτι πολιτισμού του Δήμου. Στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος

Post
Εκδηλώσεις Τρίτη 02.07.2024

Κλιματική κρίση και στρατηγικές αντιμετώπισής της σε ημερίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και του δικτύου Wines of Crete (vid)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ηεκδήλωση με θέμα, οι συνέπειες της «κλιματικής κρίσης» και τις πιθανές στρατηγικές αντιμετώπισής τους, όπως και ειδικότερα θέματα αυτά των πιστοποιήσεων και του α

Post
Εκδηλώσεις Δευτέρα 01.07.2024

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην εκδήλωση «Θεοχάρης Δετοράκης ο δάσκαλός μας»

Στην εκδήλωση με τίτλο «Θεοχάρης Δετοράκης ο δάσκαλός μας», που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής στη μνήμη του αείμνηστου Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρ

Post
Εκδηλώσεις Παρασκευή 28.06.2024

Καταληκτήρια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έργου TRUST από τον «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου»

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Γυναικείες Οργανώσεις καθώς και η ανάγκη επαναπροσδιορισμού του ρόλου και του πεδίου δράσης τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, παρουσιάστηκαν στη διάρκει