Image
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 08:52 Γαστρονομία
 

Κατερίνη: “Γαστρονομικό φεστιβάλ του βουνού και του δάσους” σήμερα και αύριο στο Ελατοχώρι

Μια μοναδική γαστρονομική γιορτή & εμπειρία γεύσεων – αρωμάτων αναμένεται να αποτελέσει το «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους», το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Ελατοχώρι, από την Αντιδημαρχία Τουρισμού Δ. Κατερίνης.
 
Η ταυτότητα του Φεστιβάλ
 
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ – το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ – μέσα από ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις, τις οποίες συντονίζουν αναγνωρισμένοι chef, τα τοπικά προϊόντα και το γαστρονομικό αποτύπωμα της Κατερίνης συστήνονται στους επισκέπτες. Επίσης: masterchefkids με ειδικούς παιδαγωγούς και μάγειρες, δράσεις εμπειρίας μέσα στη φύση, όπως π.χ. περιπατητικές διαδρομές συνοδεία οδηγών βουνού, οργανωμένο μπάρμπεκιου και μαγειρικές τεχνικές από ειδικούς – συνοδεία παραδοσιακών ήχων, μεγάλη συναυλία στο χώρο της έκθεσης κ.ά. συνθέτουν τα δρώμενα  μιας πλούσιας εμπειρίας, που συνδυάζει τη γαστρονομία με την ψυχαγωγία. Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
 
Πρόγραμμα

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
 
-11:00 – 19:30 Έκθεση τοπικών προϊόντων – Προαύλιο σχολείου
 
-10:30 – 12:00 Περίπατος στο Βοτανικό μονοπάτι, πάρκο Μουσών, πηγή Κεραμίδα
 
Σημείο εκκίνησης: Τρανή Βρύση – Παλαιό Ελατοχώρι

Παρουσίαση – Συντονισμός : Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου
 
-11:30  -Χορεύοντας με τις Μούσες – Πηγή Κεραμίδα
 
Χορευτικές επιδείξεις από τη Σχολή Χορού AtelierDeLaDanse
 
-12:00 – 18:30 Μαγειρικές επιδείξεις – Προαύλιο σχολείου
 
Παρουσίαση – Συντονισμός : Γιώργος Παλησίδης
 
Συμμετέχουν:  Η εθνική ομάδα BBQ (Hellenic BbqTeam) με επικεφαλής την Chef Μυρσίνη Λαμπράκη και ο pastrychef Πέτρος Μαούνατζης
 
Μαγειρική από εστιατόρια της περιοχής και το Σύλλογο Γυναικών Ελατοχωρίου
 
-18:30 – 19:00 Τελετή έναρξης – Προαύλιο Σχολείου
 
-19:30-22:30 Συναυλία με τους «ARGON The Band»
 
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024
 
-10:00 – 19:30 Έκθεση τοπικών προϊόντων – Προαύλιο σχολείου
 
-10:30 – 14:00 Μαγειρικές επιδείξεις στη θέση «Νικόλα πηγάδι» – Ζωντανή παραδοσιακή μουσική και χορός
 
Παρουσίαση – Συντονισμός : Γιώργος Παλησίδης
 
Επιδείξεις από την εθνική ομάδα BBQ (Hellenic BbqTeam) με επικεφαλής την Chef Μυρσίνη Λαμπράκη
 
-11:00 Περίπατος στο δάσος (Νικόλα πηγάδι – καταρράκτης Σωτήρη Ρέμα) με τον
 
Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό Ελατοχωρίου
 
Παρουσίαση – Συντονισμός : Χρήστος Μπαρέκας , πρόεδρος Αναγκαστικού Δασικού

Συνεταιρισμού
 
-11:00 Γυμναστική στη φύση στη θέση «Μπάρα»
 
Παρουσίαση – Συντονισμός : BootcampFitnessStudio
 
-14:00 Masterchefjunior – Προαύλιο σχολείου
 
Συντονισμός : Γιώργος Παλησίδης
 
Μαγειρική επίδειξη : Πέτρος Μαούνατζης
 
-15:00 -17:00 Μαγειρικές επιδείξεις – Προαύλιο σχολείου
 
Παρουσίαση – Συντονισμός : Γιώργος Παλησίδης
 
Επιδείξεις από την εθνική ομάδα BBQ (Hellenic BbqTeam) με επικεφαλής την Chef Μυρσίνη Λαμπράκη
 
-17:00 -18:30 Σεμινάριο με θέμα: «Αξιοποίηση Πιερικού και Μαύρου Χοίρου – διαχείριση, κοπές, κρεατοσκευάσματα, συνταγές & ψήσιμο»
 
Παρουσίαση – Συντονισμός : Meat&Firechef Μυρσίνη Λαμπράκη, εξειδικευμένη κρεοτέχνης
 
-18:30 – 20:00 Παραδοσιακοί χοροί, αθλητικές επιδείξεις
 

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.11.2024

Χάλκινο μετάλλιο έφερε από την Ταϊβάν στη Θεσσαλονίκη η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

Η επίσημη ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Team Greece, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό TIC Taipei International Culinary Challenge 2024 στη

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 04.11.2024

Δωρεάν είσοδος σε 26 οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας την Κυριακή – Ποια θα είναι ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη

Στην παγκόσμια γιορτή του οινοτουρισμού συμμετέχουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 26 οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», προσκαλώντας τις φίλες και τους φίλους του κρασιού

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 14.10.2024

Έρχεται στη ΔΕΘ η Food & Drinks International Expo by Detrop

Mε μια νέα διεθνοποιημένη εκθεσιακή προσέγγιση στη γαστρονομία, που δημιουργεί την καλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες, η Food & Drinks International Expo by De

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 09.10.2024

Το Διεθνές Βραβείο «Κρήτη. Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην περιφέρεια Κρήτης (vid)

«Η γαστρονομία είναι μια επένδυση που κάνουμε ως Περιφέρεια για το μέλλον μαζί με όλους τους φορείς της Κρήτης», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της τ

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 28.08.2024

14η γευσιγνωσία στο Απεσωκάρι Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024

Post
Γαστρονομία Τρίτη 13.08.2024

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν