Image
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 13:10 Γαστρονομία
 

Έρχεται στη ΔΕΘ η Food & Drinks International Expo by Detrop

Mε μια νέα διεθνοποιημένη εκθεσιακή προσέγγιση στη γαστρονομία, που δημιουργεί την καλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία για εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες, η Food & Drinks International Expo by Detrop πραγματοποιείται από τις 1-3 Νοεμβρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 
Η Food & Drinks International Expo by Detrop καινοτομεί διαδραστικά και στοχευμένα φέρνοντας σε επαφή παραγωγούς, βιομηχανία και εμπόριο από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα αναδείξει όλες τις νέες διατροφικές τάσεις και το «σήμερα και αύριο» του κλάδου τροφίμων και ποτών.
 
Με τα θεματικά σαλόνια Golden Olive, Fish, Herbs & Honey, Dairy, Drinks & Wine by Oenos, All about Café, Pack & Tech και Global & Local, η Food & Drinks δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες της για στοχευμένη προβολή και προσέλκυση εμπορικών επισκεπτών από τη διεθνή αγορά. Για το σκοπό αυτό και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), μέλος του Enterprise Europe Network, η Food & Drinks International Expo by Detrop λειτουργεί πλατφόρμα B2B επαφών, η οποία είναι παρόμοια με αυτή της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών Sial. Αγοραστές και εμπορικοί επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, καθώς και στελέχη λιανεμπορικών αλυσίδων, δικτύων διανομής και παραγωγικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων του κλάδου, θα βρεθούν στην Food & Drinks International Expo by Detrop και θα συναντήσουν τους εκθέτες της.
 
Σημείο αναφοράς της Food & Drinks International Expo by Detrop είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις της, οι οποίες θα προσδώσουν χρώμα, γεύση και αρώματα στην έκθεση. Η μεγαλύτερη έκθεση για τον καφέ στη Βόρεια Ελλάδα, το All about Café, το The Pairing Bar με οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις με προϊόντα κορυφαίων εκθετών, τα διεθνή βραβεία Food Experts’ Awards (FEA), τα Golden Olive Events και το “Gastronomy EXPerience – Taste the stories”, που συνδέει διακεκριμένους παραγωγούς-μεταποιητές εκλεκτών ελληνικών αγροτικών προϊόντων με κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, είναι συμπυκνωμένα το πολυσχιδές και πολυεπίπεδο περιεχόμενο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης.
 
Παρούσες στην έκθεση και Περιφέρειες της χώρας, όπου μεταξύ άλλων η Κεντρική Μακεδονία θα παρουσιάσει τη «Μακεδονική Κουζίνα». Αξιοποιώντας τη μακρά τεχνογνωσία της ΔΕΘ-HELEXPO στις εκθέσεις τροφίμων και ποτών η Food & Drinks International Expo by Detrop θα προσφέρει μία νέα ολιστική εμπειρία «σερβίροντας» τις εγχώριες και παγκόσμιες καινοτομίες του κλάδου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.foodanddrinks-expo.gr

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.11.2024

Χάλκινο μετάλλιο έφερε από την Ταϊβάν στη Θεσσαλονίκη η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

Η επίσημη ομάδα της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Culinary Team Greece, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό TIC Taipei International Culinary Challenge 2024 στη

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 04.11.2024

Δωρεάν είσοδος σε 26 οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας την Κυριακή – Ποια θα είναι ανοιχτά στη Θεσσαλονίκη

Στην παγκόσμια γιορτή του οινοτουρισμού συμμετέχουν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 26 οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», προσκαλώντας τις φίλες και τους φίλους του κρασιού

Post
Γαστρονομία Σάββατο 19.10.2024

Κατερίνη: “Γαστρονομικό φεστιβάλ του βουνού και του δάσους” σήμερα και αύριο στο Ελατοχώρι

Μια μοναδική γαστρονομική γιορτή & εμπειρία γεύσεων – αρωμάτων αναμένεται να αποτελέσει το «Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους», το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Σά

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 09.10.2024

Το Διεθνές Βραβείο «Κρήτη. Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026» στην περιφέρεια Κρήτης (vid)

«Η γαστρονομία είναι μια επένδυση που κάνουμε ως Περιφέρεια για το μέλλον μαζί με όλους τους φορείς της Κρήτης», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της τ

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 28.08.2024

14η γευσιγνωσία στο Απεσωκάρι Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς για την ανάδειξη των παραδοσιακών γεύσεων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απεσωκαρίου, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου 2024

Post
Γαστρονομία Τρίτη 13.08.2024

Η Κρήτη, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2026 (vid)

Το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενέκρινε την ένταξη της Κρήτης, στις Γαστρονομικές Περιφέρειες της Ευρώπης. Το ν