Image
Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 12:36 Γαστρονομία
 

Αλμυρά μάφινς με μπρόκολο, τυρί και αυγό

Υλικά

1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο, ψιλοκομμένο σε μπουκετάκια
10 μεγάλα αυγά
1/4 φλ. τσαγιού γάλα ή απλό γιαούρτι
1 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κ. γλ. αποξηραμένη σκόνη μουστάρδας
1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί τσένταρ, χωρισμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μπρόκολο και σοτάρετε 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι και τη σκόνη μουστάρδας. Ρίξτε μέσα το σοταρισμένο μπρόκολο και το μισό τυρί τσένταρ.
Βήμα 4
Επικαλύψτε μια φόρμα για μάφιν με 12 θήκες με σπρέι μαγειρικής. Μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα αυγών σε κάθε θήκη και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί τσένταρ. Ψήστε 18- 22 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.
Βήμα 5
Αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα βγάλετε από τη φόρμα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ