Image
Τρίτη 09 Μαΐου 2023 14:50 Γαστρονομία
 

Ρύζι με σαφράν

Υλικά

1/2 κ. γλ. σαφράν
3 κ. σ. βούτυρο
1 κ. γλ. σπόροι κύμινου
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μπασμάτι
3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες ή ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού ρόδι
1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Βάλτε το σαφράν σε ένα μικρό μπολ και αλέστε με ένα γουδοχέρι. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 3
Προσθέστε το βούτυρο σε ένα σκεύος που μπορεί να μπει στο φούρνο. Βάλτε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και όταν το βούτυρο λιώσει προσθέστε τους σπόρους κύμινου και καβουρδίστε τους για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίξτε το ζωμό σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα και φέρτε τον σε βρασμό. Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέστε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατέψτε να καλυφθεί πλήρως από το μείγμα βουτύρου. Μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό και, στη συνέχεια, προσθέστε το ζεστό ζωμό, το υγρό σαφράν και το αλάτι.
Βήμα 5
Βάλτε το σκεύος στο φούρνο και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρύζι. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, προσθέστε τα αμύγδαλα, το ρόδι και τον μαϊντανό.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ