Image
Παρασκευή 05 Μαΐου 2023 11:29 Γαστρονομία
 

Ναπολιτάνικη ζύμη πίτσας

Υλικά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για πίτσα, συν περισσότερο για το ζύμωμα
1 1/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1/4 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
1/4 κ. γλ. σκόρδο σε κόκκους
1/4 κ. γλ. στιγμιαία ξηρή μαγιά
3/4 κ. γλ. ζεστό νερό
2 κ. σ. λάδι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα ιταλικά καρυκεύματα, τους κόκκους σκόρδου, τη στιγμιαία ξηρή μαγιά και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια μεγάλη σανίδα ή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 10 λεπτά. Πλάστε σε μπάλα και τοποθετήστε σε ένα γυάλινο μπολ που έχει αλειφθεί με λάδι. Καλύψτε τη σφιχτά με διάφανη μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.
Βήμα 3
Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και σχηματίστε κάθε μισό σε μπάλα. Τοποθετήστε κάθε μισό σε ένα μπολ που έχει λαδωθεί και καλύψτε το με διάφανη μεμβράνη για 45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τις μπάλες ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι την κορυφή.
Βήμα 5
Ανοίξτε τη ζύμη με τα χέρια σας για να σχηματίσετε έναν κύκλο και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να πιέσετε απαλά τη ζύμη, σχηματίζοντας μια υπερυψωμένη άκρη γύρω από τη ζύμη.
Βήμα 6
Για να τεντώσετε τη ζύμη, τοποθετήστε τον κύκλο της ζύμης στην κορυφή του ενός χεριού και, στη συνέχεια, ρίξτε τον στο άλλο χέρι. Κάντε αυτό 5 έως 8 φορές, μπρος-πίσω μεταξύ των χεριών, μέχρι να φτάσει σε διάμετρο 25 έως 30 εκ. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί.
Βήμα 7
Προσθέστε τις γαρνιτούρες και ψήστε τις πίτσες για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ