Image
Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 11:07 Γαστρονομία
 

Μπράουνις μπανάνας με φυστικοβούτυρο

Υλικά

2 ώριμες μπανάνες
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν 1 κ. σ.
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/4 φλ. τσαγιού κακάο, συν 1 κ. σ.
1/8 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση
Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βήμα 2
Σε ένα μπολ, πολτοποιήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Προσθέστε τη ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο και τη βανίλια και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το κακάο και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για να λαδώσετε ένα ταψί.
Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας κακάο για να πασπαλίσετε κάθε πλευρά του ταψιού.
Βήμα 6
Αδειάστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
Βήμα 7
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να προσθέσετε κουταλιές φυστικοβούτυρο πάνω από το μείγμα και με ένα μαχαίρι κάντε διάφορα σχήματα στο φυστικοβούτυρο.
Βήμα 8
Ψήστε για 25- 30 λεπτά, μέχρι το κέντρο να μην κουνιέται πια όταν κουνάτε το ταψί.
Βήμα 9
Αφήστε τα μπράουνις να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20