Image
Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 11:56 Γαστρονομία
 

Κροκέτες σολομού στο τηγάνι

Υλικά

2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 λεμόνι
9 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
2 κονσέρβες σολομού, στραγγισμένες
1 αυγό
1/4 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
3/4 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κ. σ. ψιλοκομμένο άνηθο, μοιρασμένο
1 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά panko, διαιρεμένη
240 γρ. ξινή κρέμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόψτε την πιπεριά. Ξεφλουδίστε μισό λεμόνι, αφήνοντας την άλλη πλευρά με τη φλούδα άθικτη. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στύψτε την ξεφλουδισμένη πλευρά μέχρι να έχετε 1 κουταλιά της σούπας χυμό. Κόψτε το μισό λεμόνι χωρίς ξύσμα σε φέτες.
Βήμα 2
Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Στραγγίξτε το σολομό και ανακατέψτε τα σοταρισμένα λαχανικά στο σολομό.
Βήμα 4
Ανακατέψτε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας άνηθο και 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά μαζί με το σολομό.
Βήμα 5
Σχηματίστε το μείγμα σολομού σε μπιφτέκια μεγέθους μπέργκερ. Απλώστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι φρυγανιά σε ένα πιάτο και πιέστε κάθε μπιφτέκι στη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί πλήρως.
Βήμα 6
Ζεστάνετε 4 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το 1/2 των κροκετών στο λάδι για περίπου 5 έως 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίστε τις κροκέτες και μαγειρέψτε τις για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρέστε την πρώτη παρτίδα κροκετών, προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και ψήστε τις υπόλοιπες κροκέτες.
Βήμα 7
Ανακατέψτε την ξινή κρέμα με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τον υπόλοιπο άνηθο και αλατοπιπερώστε το μείγμα. Σερβίρετε τις κροκέτες με το ντιπ ξινής κρέμας και τις φέτες λεμονιού, γαρνίροντας με επιπλέον άνηθο αν θέλετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 14.03.2024

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση FOOD EXPO 2024

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, η μοναδικότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση FOOD EXPO 2024 που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 19.02.2024

Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στα Χανιά

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 16η ΧΡΟΝΙΑ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Πε