Image
Παρασκευή 07 Απριλίου 2023 10:24 Γαστρονομία
 

Αγκινάρες γεμιστές με τυριά

Υλικά

2 μεγάλες αγκινάρες
120 γρ. γραβιέρα τυρί, σε κύβους
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
120 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά
Το χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση
Βήμα 1

Κόψτε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, ώστε να κάθονται επίπεδες. Κόψτε το πάνω τέταρτο, επίσης,, ώστε να αποκαλυφθεί το εσωτερικό τους.
Βήμα 2
Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό σε βρασμό και προσθέστε προσεκτικά τις αγκινάρες με το εσωτερικό τους προς τα κάτω. Βράστε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε με ένα σουρωτήρι και αφήστε τις αγκινάρες να στραγγίξουν με το κοτσάνι προς τα πάνω.
Βήμα 3
Ενώ οι αγκινάρες βράζουν, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώστε το τυρί και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Μόλις λιώσει, ρίξτε το κατσικίσιο τυρί, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις γίνει λείο το μείγμα, αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τις αγκινάρες σε ένα ταψί με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω. Στη συνέχεια, ρίξτε τη σάλτσα τυριού πάνω από τις αγκινάρες, γεμίζοντας κάθε φύλλο με τυρί. Πασπαλίστε με τη φρυγανιά.
Βήμα 5
Ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι το τυρί να φουσκώσει και η φρυγανιά να ροδίσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρισμα. Γαρνίρετε με χυμό λεμονιού.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ