Image
Πέμπτη 06 Απριλίου 2023 13:47 Γαστρονομία
 

Pancakes βρώμης με κανέλα χωρίς γλουτένη

Υλικά

3/4 φλ. τσαγιού ωμά κάσιους
2 φλ. τσαγιού βρώμη χωρίς γλουτένη
2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
1 κ. σ. ζάχαρη καρύδας
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα
1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ. σ. λάδι αβοκάντο
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε τα κάσιους σε ένα μικρό μπολ και καλύψτε τα με βραστό νερό. Αφήστε τα να καθίσουν για 30 λεπτά, στη συνέχεια σουρώστε τα και πετάξτε το νερό. Αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τη βρώμη σε ένα μικρό μπλέντερ και αλέστε την σε αλεύρι με λεπτή υφή. Προσθέστε το σε ένα μεσαίο μπολ, μαζί με τον αλεσμένο λιναρόσπορο, τη ζάχαρη καρύδας, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Χτυπήστε με το σύρμα για να συνδυαστούν.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κάσιους στο ίδιο μπλέντερ, μαζί με λίγο νερό, και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε 1 1/2 κουταλιά της σούπας από το λάδι αβοκάντο και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε για να σχηματίσετε ένα μείγμα. Αφήστε το μείγμα να μείνει για 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
Βήμα 4
Ζεστάνετε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βγάλτε στο τηγάνι 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα για κάθε τηγανίτα. Αν είναι απαραίτητο, δουλέψτε σε δόσεις. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20