Image
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 14:57 Γαστρονομία
 

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλου (περίπου 700 γρ.)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. σησαμέλαιο, μοιρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ
4 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο λευκό ρύζι
3/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
3 κ. σ. σάλτσα σόγιας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, προσθέστε το στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει χρώμα και να μην είναι πλέον ροζ, 8 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 2
Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε το σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
Βήμα 3
Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε το ρύζι και τον αρακά και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, 2 λεπτά.
Βήμα 4
Σπρώξτε το ρύζι στη μία πλευρά του τηγανιού και προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο στην άλλη πλευρά. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να μαγειρευτεί σχεδόν πλήρως.
Βήμα 5
Στη συνέχεια ανακατέψτε τα αυγά στο ρύζι. Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι με τη σάλτσα σόγιας και τα πράσινα κρεμμύδια και ανακατέψτε να συνδυαστούν καλά όλα τα υλικά.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20