Image
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 22:59 Πολιτική
 

Μητσοτάκης από Κρήτη: Το είπαμε, το κάναμε - Οι πολίτες απαλλάχθηκαν από βάρη που δεν τους άνηκαν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε, την επόμενη φορά θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χώρος. Τέτοια συγκέντρωση στο Ηράκλειο δεν έχω ξαναδεί είπε χαρακτηριστικά. Σήμερα, τόνισε, αυτό που βλέπω με πείθει ότι ο στόχος μας είναι κοντά η Κρήτη απ’ άκρο σε άκρο να γίνει γαλάζια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για όσα τον συνδέουν με τους κατοίκους της Κρήτης οι οποίοι μαζί με 4 εκατομμύρια Έλληνες αποφάσισαν να γυρίσουμε σελίδα και από την καθήλωση και το περιθώριο να γίνει πρωταγωνίστρια. Οι πολίτες απαλλάχθηκαν από βάρη που δεν τους άνηκαν και η πατρίδα μας είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Το ζητούμενο τότε ήταν η σταθεροποίηση και η ανάταξη και τώρα γίνεται πράξη η σταθερότητα και η ανάπτυξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στον Ελευθέριο Βενιζέλο τον μεγάλο εκσυγχρονιστή της Ελλάδας. Κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν τι τους είχε υποσχεθεί. Μειώσαμε πάνω από 50 φόρους και εισφορές. Δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας, είπε. Και έχουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή με τα Rafale, τα Viper, τις Belhara και τις ισχυρές μας συμμαχίες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά από 42 μήνες μπορεί να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει: «το είπαμε, το κάναμε».

Όλα αυτά, σημείωσε δεν έγιναν σε μια κανονική περίοδο αλλά είμασταν μόλις 6 μήνες στο τιμόνι της χώρας και χρειάστηκε να αμυνθούμε στις μεταναστευτικές ροές και να κρατήσουμε απόρθητα τα σύνορά μας. Μετά, ξέσπασε ο κορονοϊός και στην συνέχεια η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση. Προσθέστε και την συνολική προκλητικότητα της γείτονος για να σκεφτείτε τι είχαμε να διαχειριστούμε. Όμως σε όλα αυτά η κοινωνία και η οικονομία έμειναν όρθιες και το γνωρίζετε καλά, σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης αλλά πρόσθεσε ότι θα ήταν βολικό άλλοθι να έρθω σήμερα και να σας πω: άλλα σχεδιάζαμε και άλλα μας έτυχαν. Στην Ελλάδα όμως κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες και δεν ξεφύγαμε γραμμή από όσα υποσχεθήκαμε. Είναι κάτι που όλοι οι Έλληνες μας το αναγνωρίζουν. Είναι ένας απολογισμός εμπιστοσύνης και δεν λείπουν λάθη και αστοχίες που όμως υπάρχουν για να διορθώνονται τα πρώτα και να ξεπερνιούνται οι δεύτερες. Όταν εντοπίζεις πως έσφαλλες μπορείς να μετουσιώνεις τα λάθη σε ευκαιρίες.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι είναι πολλά όλα όσα έγιναν αλλά έχει σημασία αυτός ο σύντομος απολογισμός που θα κάνει αλλά πρέπει να ζυγίσουμε από που ξεκινήσαμε.

Η Ελλάδα έχει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Έχει σημειώσει την μεγαλύτερη μείωση χρέους. Κινείται εκτός κάθε πλαισίου εποπτείας. Εμείς είμαστε αφέντες της μοίρας μας. Σημειώνουμε ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών και η ανεργία από το 17,5% έπεσε στο 11,5% και σύντομα θα είναι μονοψήφια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι είμαστε ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και έχει σημασία για όλους μας γιατί θα πέσει το κόστος δανεισμού και για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Πίσω από όλα αυτά είναι ο δικός σας ατομικός προϋπολογισμός. Όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, φόρους και εισφορές. 

 

Δεiτε επiσης...

Post
Πολιτική Σάββατο 28.01.2023

Ελληνοτουρκικό: Οι προκλήσεις της Τουρκίας και η ανησυχία για θερμό επεισόδιο

Ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νίκος Κομηνέας, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος μίλησαν στο «MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» για τις προκλήσεις της Τουρκίας αλ

Post
Πολιτική Παρασκευή 27.01.2023

Πρόταση μομφής: Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους έναντι 143

Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Την πρόταση μομφής καταψήφισαν 156 βουλευτές, έναντι 143 που την υπερψήφισαν. Έπειτα από την τρι

Post
Πολιτική Παρασκευή 27.01.2023

Πρόταση μομφής: Επίθεση Κουτσούμπα στην κυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής και αφορά στο δυσώδες σκάνδαλο

Post
Πολιτική Παρασκευή 27.01.2023

Πρόταση δυσπιστίας: Σήμερα η κόντρα Μητσοτάκη -Τσίπρα στη Βουλή

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεω

Post
Πολιτική Πέμπτη 26.01.2023

Πρόταση μομφής: Επικές αντιπαραθέσεις στη Βουλή - Από σήμερα ο μεγάλος λεβέντης των Σφακίων ας ονομάζεται Ραντανπλάν

Με μεγάλες εντάσεις μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης. Σφοδρές συγκρούσεις με αλληλοκατηγορίες γι

Post
Πολιτική Πέμπτη 26.01.2023

Χατζηδάκης: Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση με την παρακολούθησή μου

Για δυσώδη υπόθεση όσον αφορά στην παρακολούθησή του από την ΕΥΠ μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δηλώνοντας πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή σχέση. “Στην περίπ