Image
Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 10:36 Γαστρονομία
 

Ατομικές κις λορέν με μπέικον και αυγό

Υλικά

6 φέτες μπέικον
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
9 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βουτυρώστε τις θήκες μιας φόρμας για μάφινς και στρώστε τις βάσεις με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Τοποθετήστε 1 λωρίδα μπέικον γύρω από την πλευρά κάθε θήκης και μοιράστε τη φέτα ομοιόμορφα.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε ομοιόμορφα το μείγμα φέτας. Προσθέστε από πάνω τα ντοματίνια.
Βήμα 4
Ψήστε για 25- 30 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στο άγγιγμα το μείγμα. Αφήστε το ταψί στην άκρη για 5 λεπτά για να κρυώσουν οι κις λορέν πριν τις αφαιρέσετε από τη φόρμα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 27.01.2023

Ριζότο στο φούρνο με λεμόνι, αρακά και παρμεζάνα

Υλικά 4 κ. σ. βούτυρο Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio 3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 1 1/2 κ. γλ. αλάτι 1

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 26.01.2023

Σολομός κάρυ με γάλα καρύδας

Υλικά 4 φιλέτα σολομού 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 1 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ 1 κονσέρβα γάλα καρύδας 1

Post
Γαστρονομία Τρίτη 24.01.2023

Σούπα νουντλς με κοτόπουλο και καλαμπόκι

Υλικά 2 κονσέρβες καλαμποκιού των 300 γρ. 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 400 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές φέτες 2 x 69 γρ. πακέτα νουντλς κοτόπουλου ολικής άλεσης, σπασμένα 2- 3 πράσινα κρεμ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 23.01.2023

Εύκολη μους λεμόνι με τυρί ρικότα

Υλικά 200 γρ. τυρί ρικότα 200 γρ. creme fraiche 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη 1 κ. γλ. πάστα βανίλιας 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα λεμονιού, συν επιπλέον για το σερβίρισμα 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Post
Γαστρονομία Σάββατο 21.01.2023

Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο

Υλικά 250 γρ. ζυμαρικά 2 κ. γλ. ελαιόλαδο 4 αντζούγιες, ψιλοκομμένες 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ν

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 20.01.2023

Τηγανητές «πατάτες» καρότου με σος πέστο

Υλικά 4 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα 1/4 φλ. τσαγιού πέστο βασιλικού 1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα Πάπρικα Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρν