Image
Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 11:30 Γαστρονομία
 

Ζυμαρικά στο φούρνο με τόνο

Υλικά

250 γρ. ζυμαρικά
2 κ. γλ. ελαιόλαδο
4 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 λεμόνι, με ψιλοτριμμένη φλούδα
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
200 γρ. τυρί Cottage
425 γρ. κονσέρβα τόνου σε νερό, στραγγισμένο
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
150 γρ. ανάμεικτα φύλλα σαλάτας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα και λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις αντζούγιες και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε για 5 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα. Ανακατέψτε τις ντομάτες και 1/2 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Βήμα 3
Προσθέστε το μαϊντανό (κρατώντας 1 κουταλιά της σούπας) και το μισό τυρί cottage. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Προσθέστε τα ζυμαρικά και τον τόνο. Ανακατέψτε.
Βήμα 4
Τοποθετήστε στο προετοιμασμένο ταψί και καλύψτε με φέτες ντομάτας, παρμεζάνα και το υπόλοιπο τυρί cottage. Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 25- 30 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με τον μαϊντανό που κρατήσατε και σερβίρετε με σαλάτα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε