Image
Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2022 11:02 Γαστρονομία
 

Αρωματικά μπισκότα κανέλας

Υλικά

120 γρ. μαλακό αλατισμένο βούτυρο
50 γρ. ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
220 γρ. απλό αλεύρι
50 γρ. σταφίδες (προαιρετικά)
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Χτυπήστε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα με ένα μίξερ χειρός για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 2
Προσθέστε το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις σταφίδες, αν χρησιμοποιήσετε, και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Βήμα 3
Πλάστε σε μπαλάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη, ή όλη τη νύχτα.
Βήμα 4
Ζεστάνετε το φούρνο στους 180/160 στον αέρα/ γκάζι και στρώστε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης σε απόσταση 3- 4 εκατοστών μεταξύ τους στα ταψιά, ώστε το μείγμα να απλωθεί χωρίς να ακουμπήσει.
Βήμα 5
Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες αλλά να παραμείνουν μαλακά και κολλώδη στο κέντρο. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στα ταψιά.
Βήμα 6
Ανακατέψτε τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη με την υπόλοιπη κανέλα και πασπαλίστε τα μπισκότα. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για έως και πέντε ημέρες.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20