Image
Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 15:01 Γαστρονομία
 

Εύκολη συνταγή για κρέπες

Υλικά

1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
1/4 φλ. τσαγιού νερό
2 κ. σ. βούτυρο
Φρέσκα μούρα και μέλι για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και σπάστε τα αυγά μέσα στη λακκούβα.
Βήμα 2
Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και το νερό ενώ χτυπάτε με το σύρμα. Συνεχίστε μέχρι να προστεθούν όλα τα υγρά και το μείγμα να είναι λείο.
Βήμα 3
Καλύψτε το μπολ και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 έως 24 ώρες.
Βήμα 4
Ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
Βήμα 5
Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε λίγο ζυμάρι στο κέντρο του τηγανιού και αμέσως ανακατέψτε το, ώστε να καλύψει πλήρως την επιφάνεια σε ένα λεπτό στρώμα.
Βήμα 6
Περάστε μια σπάτουλα γύρω από την άκρη της κρέπας καθώς ψήνεται για να μην κολλήσει στο τηγάνι.
Βήμα 7
Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε την. Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά από την άλλη πλευρά και αφαιρέστε από το τηγάνι.
Βήμα 8
Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
Βήμα 9
Γεμίστε ή καλύψτε την κρέπα όπως επιθυμείτε (φρέσκα μούρα, γιαούρτι, μέλι κ.λπ.).

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20