Image
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 09:35 Ελλάδα
 

Κιβωτός του Κόσμου: Η «κόκκινη γραμμή» της υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου

 Από την πλευρά, των νομικών παραστατών του ιερέα μάλιστα επισημαίνεται πως δεν έχει καμία αντίρρηση να ανοιχθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί καθώς σε αυτούς θα εντοπιστεί μόνο η μισθοδοσία του.

Μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου, ο πατέρας Αντώνιος ανασυντάσσεται και ετοιμάζει τη γραμμή άμυνας του για τις σοβαρές καταγγελίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Μετά από επαφές που είχε με μερικά από τα ποιο επιφανή δικηγορικά γραφεία της Αθήνας, κατέληξε στη ομάδα των δικηγόρων που θα τον εκπροσωπούν από εδώ και στο εξής. Ο ιδρυτής και ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου επέλεξε τρεις γνωστούς δικηγόρους οι οποίοι θα είναι οι νομικοί του παραστάτες.

Πρόκειται για τον Θρασύβουλο Κονταξή, τον Τάσο Τριανταφύλλου και τον Γιάννη Κώτσο. Και οι τρεις γνωστοί και έμπειροι νομικοί των Αθηνών, που αναλαμβάνουν τις όποιες δικαστικές εκκρεμότητες του πατέρα Αντώνιου ανακύψουν.

Η «κόκκινη γραμμή» της υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου είναι μία, πως δεν ασέλγησε ούτε σε βάρος του 19χρονου, ούτε σε βάρος οποιοδήποτε άλλου παιδιού και μάλιστα αυτό θα αποδειχθεί με στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη κίνηση στην οποία προχώρησαν οι νέοι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου ήταν να ενημερώσουν τις Αρχές πως οι ιερέας βρίσκεται στη διάθεση της Εισαγγελίας οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί.

Την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίζεται πως ο ζει σε σπίτι της Κιβωτού και δεν έχει εξαφανιστεί ενώ τα όσα λέγονται περί χλιδής και πολυτελούς ζωής χαρακτηρίζονται απολύτως ψευδή.

Από την πλευρά, των νομικών παραστατών του ιερέα μάλιστα επισημαίνεται πως δεν έχει καμία αντίρρηση να ανοιχθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί καθώς σε αυτούς θα εντοπιστεί μόνο η μισθοδοσία του.

Όσο αφορά τις πολλές καταγγελίες για ξυλοδαρμούς, σωματικές κακοποιήσεις και αυστηρές τιμωρίες στις δομές της Κιβωτού, από την πλευρά του πατέρα Αντώνιου τονίζεται ότι το σύστημα λειτουργίας των δομών έχει ξεκάθαρα χριστιανικά χαρακτηριστικά, βασιζόταν δηλαδή στην αγάπη και την πειθαρχία, αλλά,δεν υπήρχαν ούτε βία ούτε απομονώσεις. Ή τουλάχιστον δεν είχε υποπέσει στη δική του αντίληψη κάτι τέτοιο.

Δεiτε επiσης...

Post
Ελλάδα Παρασκευή 09.12.2022

Ασπρόπυργος: Ενέδρα Ρομά σε αστυνομικούς – Τους πυροβολούσαν επί 3 ώρες και σώθηκαν με ελικόπτερο

Ένα επεισόδιο μεταξύ Ρομά και αστυνομικών καταγράφηκε το βράδυ της Πέμπτης στον Ασπρόπυργο. Νέες εστίες έντασης δημιουργήθηκαν σε διαφορές περιοχές της Αττικής από ομάδες Ρομά, που συγκεντρώνονται σ

Post
Ελλάδα Τετάρτη 07.12.2022

Καλάθι του νοικοκυριού: Πόσοι καταναλωτές είναι ικανοποιημένοι - Έρευνα της Pulse

Οι περισσότεροι καταναλωτές κρίνουν ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα όσον αφορά το Καλάθι του Νοικοκυριού. Αυτό προκύπτει από τη νέα μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησε η Pulse RC για λογαριασμό του Επαγγελ

Post
Ελλάδα Τετάρτη 07.12.2022

Εορταστικό ωράριο, Χριστούγεννα 2022: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Τη Δευτέρα (12/12) θα ξεκινήσει το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων, το οποίο θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου. Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Τα καταστήματα

Post
Ελλάδα Τρίτη 06.12.2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Από τι πέθανε η σπιτονοικοκυρά - Aυτό είναι το πόρισμα

Στην Εισαγγελία Πατρών παραδόδηκε το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης ιατρών για τα αίτια θανάτου της σπιτονοικοκυράς των Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου. Με διαβιβαστικό της Αστυνομίας έχει ήδη

Post
Ελλάδα Τρίτη 06.12.2022

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά ξεκινά την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και διαρκεί έως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου. Τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με την ανακοίν

Post
Ελλάδα Δευτέρα 05.12.2022

Έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου στις Σέρρες - Φόβοι για τραγωδία, με νεκρό παιδί

Τραγωδία σημειώθηκε πριν από λίγο σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου σε σχολείο στις Σέρρες. Συγκεκριμένα σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, με αποτέλεσμα σύμφωνα με τις π