Image
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 09:46 Συνταγές
 

Έξι συμβουλές για τον καλύτερο πουρέ πατάτας που θα φτιάξετε ποτέ στη ζωή σας

Το απλό μπορεί να είναι εύκολο. Το απλό μπορεί να είναι τρομακτικό. Αλλά ανεξάρτητα από αυτό, ένα τόσο απλό φαγητό όπως ο πουρές πατάτας θα είναι πολύ καλύτερο αν κάνετε τις σωστές κινήσεις. Μην ξεχνάτε, άλλωστε ότι τα μικρά καθημερινά πράγματα είναι αυτά που έχουν σημασία. Και ο τέλειος πουρές πατάτες είναι ένα από αυτά!

Βράστε τις πατάτες σας σε μεγάλα κομμάτια

Αν κόψετε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, δίνετε στο νερό μεγαλύτερη ευκαιρία να εισχωρήσει στο εσωτερικό τους. Περισσότερο νερό σημαίνει περισσότερα υγρά και λιγότερη γεύση στο τελικό προϊόν. Αν θέλετε πραγματικά να προστατέψετε τις πατάτες σας από το νερό, βράστε τις με τη φλούδα και αφαιρέστε τη μετά το βράσιμο των πατατών.

Κρατήστε τις πατάτες ζεστές

Αν θέλετε μια πραγματικά κρεμώδη γεύση και υφή, δεν πρέπει να αφήσετε τις πατάτες να κρυώσουν πριν ολοκληρώσετε τον πουρέ -πρέπει να αρχίσετε να ασχολείστε μαζί τους το συντομότερο δυνατό αφού τις βράσετε και τις σουρώσετε. Για να μην καούν τα χέρια σας, όμως, χρησιμοποιήστε τα γάντια πιάτων σας για να τις χειριστείτε κατευθείαν από την κατσαρόλα και αρχίστε να τις πολτοποιείτε αμέσως.

Προσθέστε πρώτα το λίπος

Πρέπει να προσθέσετε λίπος (σε αυτή την περίπτωση καλύτερα να είναι βούτυρο) στις πατάτες πριν προσθέσετε οποιοδήποτε υγρό. Αυτό εξασφαλίζει ότι η υφή της πατάτας παραμένει σταθερή πριν μαλακώσει από την υγρασία.

Δοκιμάζετε συνεχώς

Αν αλατίσετε μόνο μία φορά σε αυτή τη διαδικασία, ο πουρές σας δεν θα είναι αντάξιος των προσδοκιών σας. Επαναξιολογήστε μετά την προσθήκη κάθε συστατικού, βεβαιώνοντας ότι το καρύκευμα δεν έχει αραιώσει. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε άφθονο αλάτι -τα αμυλούχα και λιπαρά τρόφιμα χρειάζονται πολύ από αυτό για να αποκτήσουν την τέλεια γεύση, οπότε μην το τσιγκουνευτείτε!

Μην προσθέτετε τα υγρά όλα μαζί

Σκεφτείτε το σαν να προσπαθείτε να ρουφήξετε μονομιάς μια μπύρα αντί να την πιείτε γουλιά γουλιά -κάποια ποσότητα θα χυθεί ή θα στάξει στο πηγούνι σας. Το ίδιο ισχύει και για τις πατάτες. Οι πατάτες δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν όλο το υγρό με τη μία, έτσι, δουλεύοντας σε μικρότερες δόσεις, τις βοηθάτε να απορροφήσουν όλη αυτή την κρεμώδη υφή, αποφεύγοντας τον πουρέ με υγρά.

Εμπλουτίστε το λίπος σας με αρωματικά

Ενώ βράζετε τις πατάτες, ζεστάνετε λίγο το γάλα και προσθέστε θυμάρι, δεντρολίβανο, σκόρδο ή ό,τι άλλο αρωματικό σας αρέσει. Σιγοβράζοντάς το σε χαμηλή φωτιά, το άρωμα θα εισχωρήσει απευθείας στο υγρό. Αφού τελειώσετε, σουρώστε το και πετάξτε τα αρωματικά για να διατηρήσετε την υφή του πουρέ σας λεία.

Δεiτε επiσης...

Post
Συνταγές Παρασκευή 22.03.2024

Κροκέτες παστού μπακαλιάρου

Υλικά: 1.200-1.500 γρ. μπακαλιάρο, παστό 1 ποτήρι του νερού μπίρα 1 ποτήρι του νερού + 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό, χτυπημένο ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκο

Post
Συνταγές Τρίτη 05.03.2024

Μηλόπιτα με ταχίνι

Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του Χυμός από 4-5 πορτοκάλια Ξύσμα 1 λεμονιού 4 κουτ. σούπας ταχίνι 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ 4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη Για τη γέμιση: 4-5 μήλ

Post
Συνταγές Τρίτη 05.03.2024

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Σνακ από μόνη της, συνοδευτικό για όποιο τραπέζι, η συγκεκριμένη τυρόπιτα μπορεί να αποτελέσει την τέλεια πρόταση ακόμη και για πρωινό! Υλικά που θα χρειαστείς: 3 αβγά 200 γρ. στραγγιστό γιαούρ

Post
Συνταγές Τετάρτη 30.11.2022

Νιόκι στο φούρνο με μοτσαρέλα και λουκάνικα

Υλικά 120 γρ. λουκάνικο, σε κύβους 600 γρ. φρέσκα νιόκι 2 συσκευασίες των 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κ. γλ. ζάχαρη ά

Post
Συνταγές Παρασκευή 25.11.2022

Τα σημαντικότερα λάθη που κάνετε όταν μαγειρεύετε ζυμαρικά

Τα τέλεια μαγειρεμένα ζυμαρικά δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο το να ρίχνετε απλώς τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Και ενώ μπορεί να φαίνεται εύκολο να φτιάξετε μια μερίδα ζυμαρικών (και

Post
Συνταγές Τετάρτη 23.11.2022

Cheesecake με κολοκύθα

Υλικά 1-1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν 2 κ. σ. ζάχαρη 2 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο 1 συσκευασία τυρί κρέμα, μαλακό 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλια