Image
Τρίτη 08 Νοεμβρίου 2022 10:41 Γαστρονομία
 

Κοτόπουλο μπάρμπεκιου ψητό στο φούρνο

Υλικά

8 μπούτια κοτόπουλου
1 κ. σ. λάδι αβοκάντο (ή οποιοδήποτε λάδι υψηλής θερμότητας)
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ. σ. αποξηραμένη ρίγανη
1 φλ. τσαγιού σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέστε το λάδι και στη συνέχεια το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου και την αποξηραμένη ρίγανη. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε κάθε μπούτι κοτόπουλου με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.
Βήμα 4
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά. Μετά από τα 30 λεπτά, βγάλτε το ταψί από το φούρνο, στραγγίστε και πετάξτε το λάδι και, στη συνέχεια, γυρίστε κάθε μπούτι κοτόπουλου έτσι ώστε να είναι με το δέρμα προς τα πάνω.
Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για να απλώσετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου σε όλα τα μπούτια κοτόπουλου.
Βήμα 6
Τοποθετήστε το ταψί ξανά στο φούρνο σε ψηλή σχάρα και ψήστε για περίπου 2 έως 4 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να καραμελώνει.
Βήμα 7
Αφαιρέστε από το φούρνο το ταψί και αφήστε τα μπούτια κοτόπουλου να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε