Image
Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2022 10:25 Γαστρονομία
 

Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με παρμεζάνα

Υλικά

2 κεφάλια κουνουπίδι, σε κύβους
2 κ. σ. βούτυρο
8 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε 1-2 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Ανακατέψτε το αλάτι και το πιπέρι.
Βήμα 2
Προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό λαχανικών και το νερό και ανακατέψτε και αφήστε να πάρει μια βράση.
Βήμα 3
Προσθέστε το θυμάρι, σκεπάστε και μειώστε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Ξεσκεπάστε και αφαιρέστε το θυμάρι.
Βήμα 4
Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να χτυπήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
Βήμα 5
Ανακατέψτε την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο και αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ