Image
Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2022 10:24 Γαστρονομία
 

Σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας

Υλικά

3 μέτριες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 γεμάτο κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μήλο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ. γλ. κόλιανδρο
1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
1 κ. γλ. μηλόξυδο
3 έως 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
400 γρ. γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά, κρατήστε 1/4 φλ. τσαγιού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το αλάτι και αρκετούς κόκκους φρέσκου πιπεριού και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 8 λεπτά. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και το μήλο και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 8 έως 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο και την καπνιστή πάπρικα και ανακατέψτε. Ανακατέψτε το μηλόξυδο και στη συνέχεια 3 φλιτζάνια από το ζωμό και το γάλα καρύδας. Φέρτε το φαγητό σε βρασμό, σκεπάστε το και μειώστε τη φωτιά σε σιγανή. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, 20 έως 30 λεπτά.
Βήμα 3
Αφήστε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς και ρίξτε τη στο μπλέντερ, δουλεύοντας σε δόσεις αν χρειαστεί, και χτυπήστε την μέχρι να γίνει λεία. Αν η σούπα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε έως και 1 φλιτζάνι περισσότερο ζωμό και χτυπήστε ξανά.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ