Image
Τετάρτη 02 Νοεμβρίου 2022 10:20 Γαστρονομία
 

Χοιρινές μπριζόλες με σος μελιού και σκόρδο

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες με ή χωρίς κόκαλα
1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
1/4 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)
2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού (ή μηλόξυδο ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι)
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Καρυκεύστε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου λίγο πριν το ψήσιμο.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Σοτάρετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν (περίπου 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά). Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και αφήστε τις στην άκρη.
Βήμα 3
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι, ξύνοντας τυχόν μαυρισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί (περίπου 30 δευτερόλεπτα) και προσθέστε το μέλι, το νερό και το ξύδι.
Βήμα 4
Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει ελαφρώς (περίπου 3- 4 λεπτά), ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 5
Προσθέστε τις μπριζόλες πίσω στο τηγάνι, περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε στο γκριλ για 1- 2 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να είναι ελαφρώς απανθρακωμένες.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά ή με σαλάτα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 14.03.2024

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση FOOD EXPO 2024

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, η μοναδικότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση FOOD EXPO 2024 που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακ