Image
Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 11:00 Γαστρονομία
 

Μπισκότα λεμονιού με μύρτιλα

Υλικά

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1/4 κ. γλ. αλάτι
1 φλ. τσαγιού γιαούρτι λεμόνι
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
1 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα
Για το γλάσο: 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/2 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπείκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 4
Προσθέστε το στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας τα μύρτιλα στο τέλος.
Βήμα 5
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός φλιτζανιού τοποθετήστε το μείγμα σε ατομικά μπισκότα σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 6
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα συστατικά του γλάσου και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Περιχύστε τα ζεστά μπισκότα.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ