Image
Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022 08:36 Γαστρονομία
 

Μους διπλής σοκολάτας

Υλικά

2 x 400ml συσκευασίες κρέμα καρύδας με πλήρη λιπαρά ή γάλα καρύδας
2 κ. σ. γλυκαντικό ζαχαροπλαστικής (ή ζάχαρη άχνη )
3 κ. σ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. σοκολάτα 70%, τριμμένη (ή τσιπς σοκολάτας χωρίς ζάχαρη)
Επιπλέον τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις σφραγισμένες συσκευασείς με την κρέμα καρύδας (ή το γάλα) στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χωρίς να κουνήσετε τα κουτιά, ανοίξτε τα προσεκτικά και βγάλτε με το κουτάλι την παχύρρευστη κρέμα που βρίσκεται στην κορυφή. Μεταφέρετε την παχύρρευστη κρέμα σε ένα μπολ και πετάξτε όλα τα υγρά που έχουν μείνει στον πάτο των συσκευασιών.
Βήμα 2
Προσθέστε το γλυκαντικό (ή τη ζάχαρη άχνη) και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα με ένα μίξερ χειρός (ή με ένα σύρμα) μέχρι να γίνει παχύρρευστη και κρεμώδης κρέμα (περίπου 1-2 λεπτά). Κρατήστε περίπου 4 κουταλιές της σούπας από την απλή «σαντιγί» για να τη χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για το σερβίρισμα και αφήστε την στην άκρη.
Βήμα 3
Προσθέστε το κακάο και το αλάτι μέσα στην κρέμα και χτυπήστε (ή ανακατέψτε με το σύρμα) ξανά μέχρι να αποκτήστε ένα λείο και παχύρρευστο μείγμα. Προσθέστε μέσα και την τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά).
Βήμα 4
Βάλτε τη μους στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και να είναι έτοιμη για σερβίρισμα ή σερβίρετε αμέσως. Βάλτε τη «σκέτη σαντιγί» πάνω από τη μους και πασπαλίστε με την τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά).

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ