Image
Τρίτη 09 Αυγούστου 2022 11:36 Γαστρονομία
 

Τάρτα φράουλα

Υλικά

3 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες σε φέτες
220 γρ. ψιλοκομμένο ανανά από κονσέρβα, χωρίς ζάχαρη
220 γρ. κρέμα βανίλιας χωρίς ζάχαρη
85 γρ. ζελατίνη φράουλα χωρίς ζάχαρη
1 έτοιμη ζύμη τάρτας
1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί με μειωμένα λιπαρά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σουρώστε τον ανανά, κρατώντας 2 φλιτζάνια από το χυμό του και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε αρκετό νερό στο χυμό, περίπου 1-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, και μεταφέρετε το σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 3
Προσθέστε το μείγμα για την κρέμα βανίλιας με τη ζελατίνη και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση -μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Προσθέστε τον ανανά, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνοντας να κρυώσει για 10 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέστε τις φράουλες και ανακατέψτε απαλά. Αδειάστε το μείγμα στην ζύμη της τάρτας και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα, περίπου 3 ώρες.
Βήμα 6
Γαρνίρετε κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά της σούπας σαντιγί και απολαύστε.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20