Image
Τρίτη 02 Αυγούστου 2022 16:18 Γαστρονομία
 

Γαλλικό τοστ με φυστικοβούτυρο και μπανάνα

Υλικά

1 αυγό
1 πρέζα εκχύλισμα βανίλιας
2 κ. σ. κρεμώδες φυστικοβούτυρο
2 φέτες ψωμί
1 μικρή μπανάνα, κομμένη σε φέτες
2 κ. σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό και τη βανίλια.
Βήμα 2
Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο στην κορυφή κάθε φέτας ψωμιού. Τοποθετήστε τις φέτες μπανάνας πάνω σε μία από τις φέτες ψωμιού. Τοποθετήστε την άλλη φέτα ψωμιού πάνω στην πρώτη, για να φτιάξετε ένα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μπανάνα.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 4
Βουτήξτε το σάντουιτς στο μείγμα αυγών και τοποθετήστε το στο θερμαινόμενο τηγάνι.
Βήμα 5
Μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε ζεστό.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20