Image
Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 12:51 Γαστρονομία
 

Μους λευκής σοκολάτας

Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένη
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε τη σοκολάτα και τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 4
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βήμα 5
Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και προσθέστε το 1/4 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας.
Βήμα 6
Ανακατέψτε καλά, προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 7
Τοποθετήστε σε μπολ επιδορπίου και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Βήμα 8
Εάν θέλετε γαρνίρετε με μούρα ή φρούτα της επιλογής σας.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού»

Ξεκίνησε το διήμερο θεματικό εργαστήριο για «την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού» Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 28/03/20

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 28.03.2024

Την Κυριακή 31 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Τυποποιημένου Ελαιόλαδου

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, οργανώνουν τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 - 30 Μαρτίου στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτη

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ