Image
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 11:07 Γαστρονομία
 

Ομελέτα με σολομό και τυρί κρέμα

Υλικά

1/4 φλ. τσαγιού καπνιστό σολομό
4 μέτρια αυγά
1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
1 χούφτα φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Λίγο γάλα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μαζί με λίγο γάλα.
Βήμα 2
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το σχοινόπρασο με το τυρί κρέμα, προσθέστε τριμμένο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη το υπόλοιπο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το τηγάνι με ένα κομμάτι βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει πλήρως το βούτυρο, ρίξτε το μισό μείγμα αυγών στο τηγάνι.
Βήμα 4
Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, γυρίστε την ομελέτα και ψήστε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Μόλις ψηθεί η ομελέτα, μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Βήμα 5
Επαναλάβετε τη διαδικασία για τη δεύτερη ομελέτα.
Βήμα 6
Τρίψτε λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω από τις ομελέτες και προσθέστε από πάνω μικρά κομμάτια καπνιστού σολομού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια κουταλιά τυρί κρέμα πάνω από τον καπνιστό σολομό. Ολοκληρώστε το πιάτο πασπαλίζοντας την ομελέτα με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 21.03.2024

12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τη δωδέκατη διεξαγωγή του Παγκρήτιου Forum, το οποίο συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανε

Post
Γαστρονομία Τρίτη 19.03.2024

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τον 10ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Τυποποιημένου Ελαιολάδου από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, μέχρι τις 22 Μαρτίου 2024

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους: ? ΕΛΓΟ Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων ? Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίω

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) στην μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού, Prowein Trade fair με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας, όπου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Η PROWEIN αποτελεί

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 15.03.2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά 2024» σε Ηράκλειο και Χανιά.

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε για 16η χρονιά η διεξαγωγή της Έκθεσης Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» σε Ηράκλειο και Χανιά, με πλήθος οινόφιλων και επαγγελματιών να τιμούν τον οινοπαραγωγικό κλ

Post
Γαστρονομία Πέμπτη 14.03.2024

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Περιφέρεια Κρήτης στην έκθεση FOOD EXPO 2024

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, η μοναδικότητα των προϊόντων της και ο επαγγελματισμός των επιχειρηματιών κέρδισαν τις εντυπώσεις στην έκθεση FOOD EXPO 2024 που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακ

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 19.02.2024

Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού «ΟιΝοτικά» στα Χανιά

Οι οινοποιοί της Κρήτης για 16η ΧΡΟΝΙΑ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους φίλους του Κρητικού Αμπελώνα στην Έκθεση «ΟιΝοτικά» στα Χανιά, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Πε