Image
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 08:42 Πολιτική
 

Δράση της Νέας Δημοκρατίας στα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας

Η Γραμματεία Ποιότητας ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ και η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της ΑΜΚΕ «Άγγιγμα Ζωής» προσέφεραν μαντήλια για τις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο μετά από δωρεές μελών του κόμματος.

Η ανταπόκριση των μελών της ΝΔ ήταν μεγάλη και συγκινητική, εκατοντάδες μαντήλια συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στα 4 ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας.

Στην παράδοση στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι» παραβρέθηκε και ο Γραμματέας της ΠΕ Παύλος Μαρινάκης που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την πρόεδρο του «Άγγιγμα Ζωής» Χριστίνα Νομικού και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως: «Η πρωτοβουλία του κόμματός μας για την ενίσχυση του έργου της ΑΜΚΕ «Άγγιγμα Ζωής», αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στον πυρήνα της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Το έργο του «Αγγίγματος» είναι αξιοθαύμαστο, όπως και η προσφορά των εθελοντών που στηρίζουν τους ογκολογικούς ασθενείς κι εμείς, όπως και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους».

Αντίστοιχα, παραδόθηκαν μαντήλια από τη Γραμματέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου στον διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά κ. Χαράλαμπο Τουμπέκη και στην πρόεδρο του συνδέσμου Φίλων και Ασθενών Νοσοκομείου Μεταξά «Στάσου Κοντά μου».

Επίσης, στον πρόεδρο της ελληνικής αντικαρκινικής εταιρείας κ. Φιλόπουλο για να δοθούν στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Και τέλος στο «Θεαγένειο» Ογκολογικό νοσοκομείο την παράδοση έκανε η υπεύθυνη του Μητρώου Στελεχών Β´ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Ζιούτα.

Η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου δήλωσε: «Η ανταπόκριση των μελών και των οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας ήταν συγκινητική και το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες μαντήλια που έφτασαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος από όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επίσης η συνεισφορά της Γραμματείας ΑΜΕΑ και της Γραμματείας Παραγωγικών Φορέων.

Η θετική επίδραση τέτοιων μικρών πράξεων αποδεικνύουν την αξία της εθελοντικής προσφοράς. Συμβολίζει τη στήριξη στον δύσκολο και μοναχικό πολλές φορές αγώνα τους, ότι έξω από τα νοσοκομεία υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μη νιώθουν μόνες και να αισθανθούν ότι παρά τις δυσκολίες μπορούν να φροντίζουν την εικόνα τους με όποιο τρόπο εκείνες επιθυμούν».

Η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου δήλωσε: «Συγκίνηση και ευγνωμοσύνη γι’ αυτό το σπουδαίο «άγγιγμα» ανακούφισης που προσφέρθηκε απλόχερα από ανθρώπους από ολόκληρη την Ελλάδα στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και σε άλλα νοσοκομεία. Τα Εκατοντάδες μαντήλια που δόθηκαν στο «Άγγιγμα Ζωής», μας θυμίσουν ότι όσο στεκόμαστε αλληλέγγυοι ο ένας δίπλα στον άλλον , όλα τα μπορούμε! Από καρδιάς ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στη δράση».

Δεiτε επiσης...

Post
Πολιτική Πέμπτη 07.07.2022

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Συνεργασία για την ενδυνάμωση των γυναικών στα Σώματα Ασφαλείας

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Google Ελλάδας ανακοινώνουν σήμερα τη συνεργασία τους για την ενδυνάμωση των γυναικών που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, με την υλοποίηση του προγράμματος #Ia

Post
Πολιτική Τετάρτη 06.07.2022

K. Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στο τέλος της τετραετίας

Φρένο στα σενάρια για πρόωρες εκλογές βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής. Ο Πρωθυπουργός έθεσε από τώρα το δίλημμα των εκλογών «Ποιος μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλ

Post
Πολιτική Τετάρτη 06.07.2022

Κόντρα Μητσοτάκη Τσίπρα: Αν οι εκλογές γίνουν στο τέλος της 4ετίας, μαζέψτε τους βουλευτές σας!

Η διαμάχη ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, συνεχίζεται. Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού δευτερολόγησε ο πρωθυπουργός, ανέβηκ

Post
Πολιτική Τετάρτη 06.07.2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άρωμα εκλογών έχει η συζήτηση στη Βουλή. Μέτρα κοινωνικής πολιτικής

Άρωμα… εκλογών έχει η συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ομιλία του πρωθυπουργού

Post
Πολιτική Τρίτη 05.07.2022

Μητσοτάκης στο άδειο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ελλάδα δε θα ανεχτεί αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας

Μπορεί για τα ελληνικά ΜΜΕ να αποτελεί σημαντικό γεγονός η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, όμως δεν ισχύει το ίδιο και σε ό,τι αφορά στους ευρωβουλευτές. Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπ

Post
Πολιτική Τρίτη 05.07.2022

Σωκράτης Βαρδάκης: «Απαραίτητη η στήριξη της ελαιοκαλλιέργειας, μέσω ουσιαστικών παρεμβάσεων που θα δώσουν νέα πνοή στον πρωτογενή τομέα»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ελαιοκομία στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, προχώρησαν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, κατ