Image
Τρίτη 07 Ιουνίου 2022 10:36 Γαστρονομία
 

Σπιτικό ρυζόγαλο

Υλικά

2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού άψητο λευκό ρύζι
2 1/2 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
4 κ. σ. λευκή ζάχαρη
4 κ. σ. κορν φλάουρ
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα, ή περισσότερο ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βάλτε το νερό και το ρύζι σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Μειώστε αμέσως τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράστε χωρίς κάλυμμα πολύ αργά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο νερό και το ρύζι να μαλακώσει, περίπου για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε τα 2 φλιτζάνια γάλα και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και δυναμώστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι γάλα και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
Βήμα 4
Μόλις βράσει το μείγμα ρυζιού- γάλακτος, προσθέστε το μείγμα κορν φλάουρ και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 5
Μοιράστε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίστε με κανέλα και αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 6
Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι το ρυζόγαλο να κρυώσει καλά, τουλάχιστον 4 ώρες.

Δεiτε επiσης...

Post
Γαστρονομία Σάββατο 20.04.2024

Αποφασισμένοι για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας ΚρήτηςΠΟΠ, Αυγενάκης και εκπρόσωποι παραγωγικών και θεσμικών φορέων

Αποφασισμένος να ενισχύσει τις προσπάθειες για σύσταση Διεπαγγελματικής Γραβιέρας Κρήτης – ΠΟΠ, των φορέων που θέλουν να προχωρήσουν στη δημιουργία της, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Αυγενάκης: Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δίνει η ψηφιακή εποχή, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο!

Με στόχο τα κρητικά προϊόντα να κατακτήσουν τον κόσμο και να νιώσουν, όσοι τα γεύονται, το άρωμα, τον γαστρονομικό πολιτισμό και τις ομορφιές του νησιού, άνοιξε τις πύλες του το 3ο Forum Κρητικών Προϊ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 19.04.2024

Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων

Για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην Αθήνα το Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε κομβικό σημείο συνάντησης των παραγωγών της Κρήτης με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής, ευρωπα

Post
Γαστρονομία Τετάρτη 10.04.2024

Εκπαιδευτική δράση για την ποιότητα του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου «Kriti» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Την ανάδειξη και βελτίωση του παραγόμενου ελαιόλαδου έχει στόχο η εκπαιδευτική δράση για ελαιοπαραγωγούς, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου και το Ελληνικ

Post
Γαστρονομία Παρασκευή 05.04.2024

Έως τη Δευτέρα 8/4 η δήλωση συμμετοχής στο 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης των Κρητικών Προϊόντων-ΑΘΗΝΑ

Με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το 3ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί στον χώρο της HELEXPO στο Μαρούσι, 19 και 20 Απριλίου. Η προθε

Post
Γαστρονομία Δευτέρα 01.04.2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου (vid)

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργάνωσαν για άλλη μια χρονιά τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου με την αξιολόγηση των δειγμάτων να γίνεται στις 29 – 30 Μαρτίου στο Οργανολ